Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας προς κάθε αρμόδιο φορέα του Κράτους

Επιστολή από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας σχετική με τις τελευταίες προβλέψεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναφέρει:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της επικείμενης κακοκαιρίας «Αθηνά» καλεί τους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Κι αυτό πλέον δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τη νέα κανονικότητα.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα όμως δεν είναι κάτι καινούριο. Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αξιοποιείται ως δικαιολογία για την εμφανή έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας. Οι ευθύνες που βαρύνουν όλα τα επίπεδα της κρατικής εξουσίας για ό,τι μπορεί να συμβεί, είναι βαρύτατες.

Στην Κινέτα που έχει πληγεί από μία πυρκαγιά και δύο πλημμύρες, κανένα έργο δεν έχει υλοποιηθεί αφήνοντας απροστάτευτους τους κατοίκους να αγωνιούν.

Απαιτούμε αλλαγή πορείας για την υλοποίηση, μέσα σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, όλων των απαραίτητων υποδομών, για να μη θρηνήσουμε θύματα και κατεστραμμένες περιουσίες τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη τη χώρα.

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button