Επικοινωνία Γ. Μαρινάκη με τον νέο Υπ. Υγείας για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στην επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων επί 24ώρου βάσεως επικοινώνησε προσωπικά με το νέο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια τη Δευτέρα 15/7/2019.

Στην τηλεφωνική συνομιλία συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού, ενώ παράλληλα να σταλεί από τον κ. Μαρινάκη ενημερωτική επιστολή με τις προτάσεις που έχει ήδη κοινοποιήσει στα ΜΜΕ.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Μαρινάκη στο νέο Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων τελεί υπό την εποπτεία του «Θριασίου» Γ.Ν. Ελευσίνας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Από το 1989 αρχικά και αργότερα από το 2002 λειτουργεί ακατάπαυστα σε 24ωρη βάση και προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στην ευρύτερη διοικητική περιφέρεια του δήμου Μεγαρέων.
Από τις 14/6/2019 το ΚΥ Μεγάρων έπαψε να εφημερεύει καθημερινά και λειτουργεί μόνο τις καθημερινές από τις ώρες 7:00 έως και 15:00 μέχρι την Παρασκευή.
Ο λόγος, ένας και μοναδικός, ο οποίος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα Γενικών Ιατρών, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν το πρόγραμμα των εφημεριών και επομένως να αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.
Η Διευθύντρια του ΚΥ έχει ενημερώσει την προηγούμενη ηγεσία σε όλες τις βαθμίδες από το Δεκέμβριο του 2018, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε έδωσε την ανάλογη βαρύτητα, ώστε να μη φτάσουμε στην απόφαση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Ιορδανίδου, αυτή της παύσης της εφημερίας του ΚΥ Μεγάρων.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, με δελτίο τύπου κατέθεσα αμέσως μετά το κλείσιμο του ΚΥ τις προτάσεις επαναλειτουργίας του, οι οποίες είναι οι εξής:
Εκ περιτροπής εφημερία των ειδικευομένων ιατρών των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα για τις ειδικότητες της Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας και Χειρουργικής, μέχρι την πρόσληψη και κάλυψη των κενών θέσεων Γενικών Ιατρών και Επικουρικών Ιατρών.
Εναλλακτική πρόταση προσωρινού χαρακτήρα η σύμβαση μίσθωσης έργου με ιδιώτες ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων που επιθυμούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες τους, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ΚΥ Μεγάρων, ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά πολύ, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.
Τα αποτελέσματα της παύσης της εφημερίας του ΚΥ φάνηκαν πολύ γρήγορα και ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό, θύμα της καθυστέρησης της αντιμετώπισης και της παροχής των πρώτων βοηθειών από το μόλις 800 μέτρα από την οικεία του κλειστό ΚΥ.
Ως ιατρός απευθύνομαι στο συνάδελφο αλλά κυρίως στον άνθρωπο Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του από τις θέσεις ευθύνης που του ανατέθηκαν μέχρι σήμερα, για την άμεση λύση του μείζονος αυτού θέματος.
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και συμβολή.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Τ. Δήμαρχος Μεγαρέων

Μέγαρα 16/7/2019

Παρόμοια άρθρα

Back to top button