Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών [11/1/2020]

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχείας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού με υπέυθυνη Αντιδήμαρχο την κ. Ελένη Ρήγα, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 25 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» που έπληξε την Κινέτα.

Την εκδήλωση άνοιξε, παρουσίασε και συντόνισε η Αντιδήμαρχος κ. Ρήγα ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Τρεις ομιλίες από την ψυχολόγο Βιβιάννα Κόμπουλη, την Κοινωνική Λειτουργό του«Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας» Ευθαλία Τζερέτα και την Πηνελόπη Μουρτζούκου, Νομικό του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας», προσέγγισαν ολιστικά το φαινόμενο της βίας στις γυναίκες και τις διαστάσεις που μπορεί αυτό να πάρει.

Στη συνέχεια δύο θεατρικά δρώμενα με πρωταγωνίστριες τη Νάνσυ Γεωργαντά (στο 1ο δρώμενο) και τις Σοφία Καπετανάκη και Στέλλα Ερεσσίου (2ο δρώμενο) από τον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών, ξετύλιξαν πάνω στη σκηνή τις ιστορίες δύο κακοποιημένων γυναικών και προκάλεσαν συγκίνηση στο κοινό. Την κ. Γεωργαντά πλαισίωσαν χορευτικά οι: Ιωάννα Κολεύρη, Έλλη Λαγού, Ευαγγελία Μέξια και Παναγιώτης Μωραΐτης από τη σχολή χορού Olympia’s Dance Studio της Ολυμπίας Μπεναρδή.

Δείτε απόσπασμα της εκδήλωσης:

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button