Εξαρθρώθηκε συμμορία για ηλεκτρονικές απάτες και δήθεν «επενδυτικά προϊόντα»

Την ευθύνη της επιχείρησης έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες:

Update 12:30. Συμμορία, με έδρα το Ζευγολατιό Κορινθίας, που είχε κέρδη περίπου 2 εκατ. ευρώ από ηλεκτρονικές απάτες, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Έως αυτήν την ώρα εβρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση, στο Ζευγολατιό και το Ζεφύρι, ενώ έχουν προσαχθεί επτά άτομα.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, η συμμορία, που ήταν καλά οργανωμένη, εξαπατούσε πολίτες οι οποίοι πλήρωναν διάφορα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ηλεκτρονικά είδη που δεν παραλάμβαναν ποτέ. Παράλληλα, τα μέλη της υπόσχονταν σημαντικά κέρδη μέσω ανύπαρκτων επενδυτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα γνωστών τους ατόμων, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να μη φαίνονται οι ίδιοι, ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους με «πακιστανικά τηλέφωνα».

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

————————————————–

Update 11:30. Κύκλωμα Ρομά φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τη συμμορία που εξαρθρώθηκε ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ το πρωί της Παρασκευής (21/10).
Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό οι Ρομά έταζαν στα θύματά τους – οι περισσότεροι επιχειρηματίες – κέρδη από «επενδυτικά προϊόντα».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 250 επιχειρηματίες να έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά μέλη του.

Οι επιτήδειοι ζητούσαν από τα θύματά τους να τους βάλουν χρήματα υποσχόμενοι ότι μέσω «επενδύσεων» θα τους τα επέστρεφαν πολλαπλάσια. Η έρευνα της ΕΛΑΣ έχει δείξει, μάλιστα, ότι το κύκλωμα των Ρομά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε όλη την Ελλάδα.

Το στρατηγείο της συμμορίας ήταν στο Ζευγολατιό Κορινθίας με την ευθύνη της επιχείρησης να έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Ο τζίρος της απάτης που αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν στην ΕΛΑΣ από αρκετά εκ των θυμάτων τους, εκτιμάται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή

————————————————–

Μεγάλη επιχείρηση στα Μέγαρα πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου, με στόχο την εξάρθρωση συμμορίας που προέβαινε σε σωρεία ηλεκτρονικών απατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι μια συμμορία που εξαπατούσε επιχειρηματίες με τον τζίρο να υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί για την υπόθεση επτά άτομα με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη καθώς οι πληροφορίες μιλούν για απάτη σε βάρος περισσότερων από 260 επιχειρηματιών από τους οποίους αποσπούσαν στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών με χρήση πλαστών τιμολογίων και άλλων μέσων.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία.

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button