Επαναπατρίστηκαν τα λείψανα επτά πεσόντων και αγνοούμενων ηρώων αγωνιστών της Κύπρου

Επαναπατρίστηκαν, έπειτα από 47 χρόνια τα λείψανα των επτά ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που ανευρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δελτίο τύπου από την αντιπροεδρία της Βουλής πληροφορεί ότι στη συγκινητική τελετή παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, παρουσία, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Χαρδαλιά, του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκου Κενεβέζου, της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων καθώς και των συγγενών των ταυτοποιηθέντων αγνοούμενων.

Τα λείψανα των έξι αξιωματικών από την ΕΛΔΥΚ και του ενός καταδρομέα από το Μάλεμε έφτασαν με αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Πρόκειται για τους:

Συνταγματάρχη (Πεζικού) Κωνσταντίνου Κόκκα.
Συνταγματάρχη (Μηχανικού) Νικόλαου Γιαννακόπουλου.
Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Δημήτριου Βελώνα.
Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Καταδρομών) Χριστόδουλου Δοϊτσίδη.
Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Εφοδιασμού-Μεταφορών) Δημήτριου Θανόπουλου.
Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Χαράλαμπου Καραγκούνη.
Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Θωμά Κουκούλη.

Ο κ. Μπούρας, εξήρε την αυτοθυσία των πεσόντων οι οποίοι έπεσαν κατά την διάρκεια της αποστολής τους, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Η προσφορά τους, ας αποτελεί παράδειγμα για τον απανταχού ελληνισμό.

Αθάνατοι.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button