Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης επιλέγουν οι πολίτες των Μεγάρων

Σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης έχουν στραφεί οι πολίτες των Μεγάρων εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης τιμής του πετρελαίου, όπως αποκαλύπτει έρευνα του MegaraTV.

Το ποσοστό αύξησης της τιμής του  πετρελαίου, σε σχέση με πέρσι αγγίζει το 30%, ενώ σε σύγκριση με το 2010 η τιμή του σήμερα είναι σχεδόν διπλάσια. Άμεση συνέπεια της αύξησης αυτής είναι η κατακόρυφη  μείωση της ζήτησης του πετρελαίου.

Τι χρησιμοποιούν όμως οι πολίτες των Μεγάρων για τη θέρμανσή τους; Στην προσπάθεια τους να βρουν οικονομικές λύσεις, αρκετοί είναι αυτοί που στρέφονται στα ξύλα, στο παραδοσιακό τζάκι αλλά και στις ξυλόσομπεςοι πωλήσεις των οποίων φέτος σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Αύξηση παρουσιάζεται  και στη χρήση των ηλεκτρικών σωμάτων και των κλιματιστικών ως εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης.

Παρά τη μείωση της ζήτησης, κάποιοι συνεχίζουν να επιλέγουν το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους, αγοράζουν όμως πλέον μικρές ποσότητες, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι οποίοι τονίζουν οτι δεν δίνουν πλέον πετρέλαιο επί πιστώσει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button