Έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων

Την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννη Βασιλείου, με θέμα:

«Συντονισμός υπηρεσιών λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανοίγοντας την συνεδρίαση, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που πρέπει να υπάρξει, εφιστώντας την προσοχή ειδικά σε ένα σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών και συγκεκριμένα πλησίον του 40ού χλμ, που ακόμη δεν έχει επισκευαστεί, στο πλαίσιο της πλήρους απαγόρευσης διέλευσης βαρέως τύπου οχημάτων (άνω των 9 tn) σε όλο το μήκος της ΠΕΟΑΘ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τον έλεγχο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ετοιμότητα κατάλληλων θερμαινόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκέσουν αυτά, αλλά και για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Λειβαδάρος, παρουσιάζοντας την εισήγηση για το σχέδιο αποχιονισμού, έκανε εκτενή αναφορά στην τοποθέτηση μηχανημάτων αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής, υπενθυμίζοντας τόσο τους επικαιροποιημένους θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας των πολιτών, όσο και την ανάγκη ετοιμότητας των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των Δήμων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν συμμετέχοντες, αναφερόμενοι καθένας σε ζητήματα της αρμοδιότητας του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, κλείνοντας τις εργασίες του ΣΟΠΠ, αναφέρθηκε στην ανάγκη 24ωρης επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη ασφάλεια των συμπολιτών μας.

—————————————————————————————–
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :

Δείτε εδώ πληροφορίες για θερμαινόμενους χώρους στη δυτική Αττική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button