Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Μεγάρων εγκληματική οργάνωση διακεκριμένων κλοπών σε όλη την επικράτεια

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 10/12/2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων με την συνδρομή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, και της Άμεσης Δράσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα εκ των κατηγορουμένων ενώ οι υπόλοιποι πέντε ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται. Όπως προέκυψε σχέσεις με μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης έχει και ένας αστυνομικός.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας στοχοποιούσαν οικίες, για τις οποίες συγκέντρωναν πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων και την ύπαρξη τιμαλφών μεγάλης αξίας.
Τις οικίες «χτυπούσαν» ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποτελούμενες από τουλάχιστον τέσσερα μέλη με προκαθορισμένους ρόλους, τα οποία όμως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τη χρήση «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων.

Η δράση των ομάδων λάμβανε χώρα κυρίως μεσημβρινές ή βραδινές ώρες και στόχος τους ήταν αποκλειστικά χρυσαφικά αξίας και χρήματα.
Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν πλήθος αυτοκινήτων, τα οποία συνεχώς ανανέωναν προς αποφυγή εντοπισμού τους.

Τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» αναλάμβαναν συνήθως γυναίκες και η αποστολή τους ήταν να ελέγχουν εάν απουσιάζουν οι ένοικοι και εν συνεχεία να εποπτεύουν την περιοχή με σκοπό να ενημερώσουν τους «μπουκαδόρους», σε περίπτωση απρόσμενης άφιξης του θύματος ή της Αστυνομίας.

Οι φυσικοί αυτουργοί (μπουκαδόροι), εισέρχονταν στην οικία με τον πιο πρόσφορο κάθε φορά τρόπο (παραβίαση παράθυρου – θύρας, ανασφάλιστη είσοδο), ενώ για την αποφυγή αναγνώρισής τους χρησιμοποιούσαν τζόκεϊ, μάσκες και γάντια.
Ο οδηγός του οχήματος διαφυγής, βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα, εξωτερικά της οικίας, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνσή τους.

Επιπρόσθετα η σπείρα, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στα παράνομα έσοδά της, ίδρυε επιχειρήσεις (λειτουργικές και εικονικές), ενώ μέρος των εσόδων επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Κατά την διεξαγωγή ερευνών σε οικίες και επιχειρήσεις στην Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– 28 ρολόγια
– πλήθος κοσμημάτων
– το χρηματικό ποσό των 41.114 ευρώ
– 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– 35 κινητά τηλέφωνα
– μπλε φάρος

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 59 διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Μεγαρέων, καθώς επίσης και της Βοιωτίας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Αχαΐας και της Χαλκίδας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση, από την ανωτέρω εγκληματική της δράση, ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί ότι μέλη της οργάνωσης για άλλη μια φορά είχαν επαφές με αστυνομικούς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button