Εκπαιδευτικές δράσεις μαθητών στο Βουρκάρι

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια στήριξης των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητικές ομάδες με στόχο τη γνωριμία και την ανάδειξη της αξίας των δύο αξιόλογων υδροβιότοπων της Δυτικής Αττικής: του Βουρκαρίου Μεγάρων και της Λίμνης Κουμουνδούρου-Ρειτών στον Ασπρόπυργο. Οι δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, με τη συνδρομή εθελοντικών τοπικών συλλόγων και των οικείων δήμων.

 

Πιο αναλυτικά οι δράσεις θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικό μονοπάτι, ορνιθοπαρατήρηση, έρευνα του οικοσυστήματος, γνωριμία με τη χλωρίδα, πειράματα για την ποιότητα υδάτων, ιστορικές αναφορές, κατασκευές και παρεμβάσεις.

 

Θα πραγματοποιηθούν:

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 από τις 9:00 έως τις 13:00 στο Βουρκάρι Μεγάρων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Συντονιστικό Φορέα Συλλόγων Προστασίας Βουρκαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ.

 

Την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 από τις 9:00 έως τις 13:00 στη Λίμνη Κουμουνδούρου – Ρειτών σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Ελευσίνας, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής-Πειραιώς και Νήσων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ Ασπροπύργου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button