Εκλογές 2023: Αποτελέσματα και ποιοι εκλέγονται βουλευτές στη Β΄ Δυτικής Αττικής

Νέα Βουλή προέκυψε μετά τις εκλογές της Κυριακής της 21ης Μαΐου και την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διπλάσιο ποσοστό έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Ως επί το πλείστον οι βουλευτές οι οποίοι εκλέγονται πιθανότατα θα συμμετέχουν και στη Βουλή που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές δεδομένου ότι αυτές θα διεξαχθούν με λίστα και χωρίς σταυροδοσία. Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων – κατά παράδοση – «τηρούν» την κατάταξη και τα αποτελέσματα που ανέδειξε η προηγούμενη κάλπη ως αποτέλεσμα προτίμησης του εκλογικού σώματος.

Ωστόσο δεν θα αποφευχθούν και αλλαγές δεδομένου ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει το λεγόμενο «μπόνους» έως και 40 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Με καταμετρημένο το 99,57% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,79% εκλέγοντας 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07% και εκλέγει 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 11,46% και 41 βουλευές, το ΚΚΕ 7,23% και 26 βουλευτές και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 βουλευτές.

Στην εκλογική περιφέρεια Β΄Δυτικής Αττικής με ενσωμάτωση 100% του εκλογικού σώματος και 96% της σταυροδοσίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Για τα αποτελέσματα όλων των κομμάτων που έλαβαν μέρος στις εκλογές ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα σταυρών των υποψηφίων (ενδεικτικά):

Όλα τα αποτελέσματα σταυροδοσίας Ε Δ Ω. [Κάντε κλικ πάνω δεξιά στην επιλογή Υποψήφιοι]

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Κώτσηρας κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης με τον Θανάση Μπούρα στη δεύτερη θέση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε την πρωτιά και τέλος ο Τσοκάνης Χρήστος «έκοψε πρώτος το νήμα» για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ποσοστά και ψήφοι ανά Δημοτική Ενότητα

Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων

Όλα τα αποτελέσματα Μεγάρων ΕΔΩ.

Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου

Όλα τα αποτελέσματα Νέας Περάμου ΕΔΩ.

Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας

Δημοτική Ενότητα Μαγούλας

Δήμος Ασπροπύργου

Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων

Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου

Δημοτική Ενότητα Φυλής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button