Έκκληση για καθαρή παραλία στη Βαρέα από τον εξωραϊστικό σύλλογο «Ο Άγιος Νικόλαος»

«Ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε την παραλία μας καθαρή»

Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Βαρέας Μεγάρων «Ο Άγιος Νικόλαος» με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση για τήρηση των όρων καθαριότητας κατά την παραμονή μας στην παραλία αλλά και κατά την αποχώρησή μας, ούτως ώστε η παραλία να παραμένει καθαρή και προσβάσιμη από όλους. Αναλυτικά:

Η περιοχή μας εχθές δέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες όπως το ίδιο συμβαίνει σήμερα και θα εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Ένα από τα πολλά πράγματα που κάνουν ξεχωριστή και μοναδική στην καρδιά των επισκεπτών μια παραλία και την εξυμνούν είναι η καθαριότητα που θα συναντήσουν πράγμα που τους κάνει να την ξανά επισκεφθούν.

Σε πολλές περιπτώσεις οι λουόμενοι αντιμετωπίζουν την ακτή σαν έναν τεράστιο κάδο απορριμμάτων καθώς όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τα σκουπίδια τους εκεί που καθόντουσαν αδιαφορώντας αν στα 5 μέτρα υπάρχει καλάθι η κάδος απορριμμάτων,δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ασυνειδησία που τους διέπει.

Και ίσως το χειρότερο από όλα είναι που θα δούμε τον συμπολίτη μας ,τον ντόπιο, να το κάνει… όχι τον ξένο, τον επισκέπτη που δεν αγαπάει την περιοχή μας όσο εμείς! Εμάς αυτό μας πονάει.

Δεν μας παίρνει καθόλου χρόνο ούτε είναι κόπος να μαζέψουμε τα σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι κάναμε και να τα πετάξουμε όταν φεύγουμε σε έναν κάδο η ένα καλαθάκι απορριμμάτων.

Είναι κρίμα να έχουμε μια πεντακάθαρη θάλασσα αλλά μια βρώμικη ακτή. Η καθαρή ακτή είναι ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας μπορούμε να την απολαύσουμε άφοβα χωρίς να ανησυχούμε αν θα προσβληθούμε από κάποιο μικρόβιο.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την παραλία μας και την καθαριότητα αυτής και μόνο με την συμμετοχή όλων μας μπορούμε να την διατηρήσουμε καθαρή για αυτό και κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίο να υιοθετηθεί μία πιο υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε

Παρόμοια άρθρα

Back to top button