Εγκρίθηκε η ίδρυση Ταμείου Στήριξης Απόρων

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου Μεγαρέων Ι. Μαρινάκη,  η ίδρυση Ταμείου Στήριξης Απόρων, Κοινωνικά Αδυνάτων και Αναξιοπαθούντων.

 

Η διοίκηση του Δήμου στο πλαίσιο υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων  πρότεινε, και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, τη θεσμοθέτηση του Ταμείου Στήριξης ΑπόρωνΒασικός στόχος του Ταμείου η ενίσχυση των άπορων οικογενειών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος ΜεγαρέωνΙ. Μαρινάκης στην εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο:Σκοπός της ίδρυσης του Ταμείου Στήριξης είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία ότι εμείς οι αιρετοί στεκόμαστε απέναντι στο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε“.

 

Ο κ Μαρινάκης επισήμανε ότι:“Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα όλων των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Πιστεύουμε όμως, ότι δίνουμε μία ανάσα και μία ανακούφιση σε άτομα που έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης“.

 

Η συμβολή του Ταμείου Στήριξης του Δήμου μαζί με το Συσσίτιο της Εκκλησίας θα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της επιβίωσης των απόρων, κοινωνικά αδυνάτων και αναξιοπαθούντωνανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων.

 

Οι πόροι του ταμείου θα προέρχονται από την παρακράτηση ενός ποσού από τις αποζημιώσεις και των μισθών όλων των αιρετών του Δήμου Μεγαρέων, του Δημάρχου και όλων των μελών της Διοίκησης οι οποίοι κατέχουν έμμισθες θέσεις.

 

Επίσης επιβάλλεται η συμμετοχή στο ταμείο και των έμμισθων μετακλητών υπαλλήλων του Δήμου (ειδικών συνεργατών, γενικού Γραμματέα, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης).

 

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η πρόταση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων, να διερευνηθεί η δυνατότητα δέσμευσης από όλους τους διαγωνισμούς του Δήμου, του ΝΠΔΔ και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ποσοστό 0,2% από το ποσό που θα κατακυρώνεται μετά τη διαδικασία κάθε διαγωνισμού, για την ενίσχυση του Ταμείου.

 

Ταυτόχρονα στο ταμείο θα μπορούν να συνεισφέρουν και φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και φυσικά η πολιτεία με κρατικούς πόρους και ειδικά υποστηρικτικά προγράμματα.

 

Η ίδρυση του Ταμείου Στήριξης Απόρων, έρχεται σε μία στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από βάναυση πτώση του βιοτικού επιπέδου, ενισχύει τμήμα της κοινωνίας που έχει ανάγκη  και τα μηνύματα που στέλνει αποκτούν έντονο συμβολισμό:

 

Ενισχύουν την κοινωνική συνοχή σε μία περίοδο που η αλληλεγγύη κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Ενισχύουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την τοπική κοινωνία και επιβεβαιώνουν ότι όταν οι εκπρόσωποι των θεσμών λειτουργούν με ρεαλισμό, όταν υλοποιούν τις δεσμεύσεις και τους στόχους που έχουν θέσει, είναι εφικτή η διαμόρφωση συνθηκών για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων.

 

Η διαχείριση του ταμείου θα γίνεται από επιτροπή με πρόεδρο τον Νίκο Στρατουδάκη και τη συμμετοχή του (εκάστοτε) Δημάρχου, ενός μέλους της αντιπολίτευσης και ενός πολίτη.

 

Η επιτροπή θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσέρχονται οι δικαιούχοι του βοηθήματος, όπως επίσης και τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορούν να συμβάλλουν οι ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν τους συμπολίτες μας, μέσω του Ταμείου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button