Εγκαίνια της “1ης Έκθεσης Μεγάρων Γη” στο σταθμό του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος

Λίγες ημέρες απέμειναν για τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της έκθεσης “1η Μεγάρων Γη”, που θα γίνουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 2 Απριλίου ώρα 12 το μεσημέρι στο χώρο της έκθεσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στη στάση της Πλατείας Συντάγματος, με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, στην οποία έχει προσκληθεί ο Μακαριότατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος.

 

Πρόκειται ασφαλώς για ένα τριήμερο γνωριμίας των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου 2, 3 και 4 Απριλίου 2015, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, καθημερινώς από ώρα 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ.

 

Η έκθεση “Μεγάρων Γη” που πλέον είναι ένας γνωστός και επιτυχημένος θεσμός προβολής και προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, φέρνει στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδος Αγροτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από 30 περίπου εκθέτες.

 

Έτσι για τρείς ολόκληρες ημέρες οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευθούν φρέσκα Αγροτικά προϊόντα λίγο πριν από το Πάσχα, καθώς και Μεγαρίτικα κρασιά, αυγά, λάδι, ελιές, φιστίκια, μέλι, βασιλικό πολτό, τυροκομικά, ζυμαρικά, λαχανικά  και παράλληλα να γνωρίσουν τον πλούτο της ιστορίας, του πολιτισμού και της λαογραφίας των Μεγάρων και της Νέας Περάμου από τους υπεύθυνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς-Νήσων  και από τους εκπροσώπους των Λαογραφικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

 

Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν περίπτερα του Δήμου Μεγαρέων και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών, Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Συνεταιρισμού Λαχανοκηπουρών Μεγάρων και  Λαογραφικών φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί Υπουργοί, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι των γύρω περιοχών, ο Δήμαρχος Αθηναίων και πολλοί άλλοι, ενώ ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης απευθύνει επίσημη ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και εκείνους που κατοικούν στην Αθήνα, να επισκεφθούν το τριήμερο αυτό την έκθεση.

 

Αυτές τις τρείς ημέρες εννοείται ότι,  η καρδιά των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα χτυπάει στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button