Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργείων στο Θριάσιο δωρεά Αθ. και Μ. Μαρτίνου

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα των χειρουργείων του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, δωρεά Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, την ανακαινισμένη πτέρυγα εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα, του αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Μπούρα, του γραμματέα της Βουλής, Ευάγγελου Λιάκου και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το όλο εγχείρημα είναι καρπός της ευγενικής δωρεάς του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, που για την ολοκλήρωσή του απαιτήθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρευρέθηκα, σήμερα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο στα εγκαίνια της αναβαθμισμένης πτέρυγας των κεντρικών χειρουργείων του νοσοκομείου, παρουσία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ενός αθόρυβου εργάτη της προσφοράς και μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συμπολιτών μας και των φορέων της Δυτικής Αττικής. Η ανακατασκευή και παράδοση της πτέρυγας αποτέλεσε ευγενική δωρεά του κ. Αθανάσιου και της κας Μαρίνας Μαρτίνου.

Οι προσπάθειες αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», τόσο σε υποδομές, όσο και με την ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι διαρκείς από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε καθημερινά και συνεργαζόμαστε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δημήτρη Αντωνίου και τους τοπικούς φορείς για την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του διότι επί νομαρχίας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Νοσοκομείου «Θριάσιο» το οποίο και εγκαινιάστηκε από τον τότε Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής εξεδήλωσε «τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αθανάσιο Μαρτίνο και τη σύζυγό του Μαρίνα, οι οποίοι διακριτικά αλλά και γενναιόδωρα παράγουν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο που τους κατατάσσει στους μεγάλους ευεργέτες της χώρας μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου προέβη στην εξής δήλωση:
«Σήμερα εγκαινιάστηκαν 8 νέα χειρουργικά τμήματα δαπάνης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με χορηγία του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Οι νέες αυτές πτέρυγες θα στηρίξουν ουσιαστικά τη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής μας, που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς.

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος είναι ένας πραγματικός ευεργέτης, ένας ειλικρινής φιλάνθρωπος, που με την πολυσχιδή και αληθινά μεγάλη δραστηριότητά του, στηρίζει ουσιαστικά την κοινωνία μας».

Ο δήμαρχος Ελευσίνας που ήταν, όπως ήταν αναμενόμενο, στην τελετή εγκαινίων δήλωσε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά, βρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων του Θριασίου Νοσοκομείου. Η ανακατασκευή της έγινε με πρωτοβουλία και χορηγία του φίλου της πόλης μας, Θανάση Μαρτίνου, για τον οποίο και δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων, που πάντοτε δίνει το παρών στα σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Η λειτουργία του Θριασίου αποτελεί μεγάλο στήριγμα όχι μόνο για τη Δ. Αττική αλλά και για όλη την Αθήνα. Γι’ αυτό και σήμερα, με αφορμή και την παρουσία του υπουργού, Θανάση Πλεύρη, τον ενημέρωσα πως βρισκόμαστε σε αναμονή υλοποίησης της δέσμευσής του, σχετικά με τον ψηφιακό μαστογράφο.

Με το Θριάσιο Νοσοκομείο και τον διοικητή, κύριο Δημήτρη Αντωνίου παραμένουμε σε τακτική επικοινωνία για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και τον ευχαριστώ και δημόσια για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας».

Παρών και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του:
«Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα πτέρυγα χειρουργείων, στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, δωρεά, 5 εκατομ. Ευρώ, Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Άλλη μία δωρεά ως συνέχεια των ευεργεσιών στην περιοχή μας, από τις πιο σημαντικές, αφού θα συμβάλλει ουσιαστικά και αποφασιστικά σε θέματα υγείας των πολιτών. Πολλές και θερμές ευχαριστίες στον κ. Αθανάσιο και κ. Μαρίνα Μαρτίνου, για την τεράστια κοινωνική προσφορά στους κατοίκους της περιοχής μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button