ΕΑΚ Κινέτας: Κινητοποίηση για τα 4 χρόνια από την πυρκαγιά και 3 από την πλημμύρα

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέτας αναφέρει: ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6/2022 και ώρα 11:00 το πρωί, στον κόμβο ΠΕΟΑΚ, τέσσερα χρόνια από την πυρκαγιά τρία χρόνια από την πλημμύρα.

Για να διατρανώσουμε την αγανάκτηση μας στην αδιαφορία των υπευθύνων κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου.

Επειδή όλα τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή της Κινέτας ξεκινούν με καθυστέρηση τριών και τεσσάρων χρόνων, και όταν ξεκινούν, όπως η ύδρευση, πάνε με ρυθμούς χελώνας και ακόμα χειρότερα.

Επειδή ένας συμπολίτης μας κατέληξε νεκρός από παράσυρση Ι.Χ. αυτοκινήτου την Πέμπτη 26-5-2022 στο 55ο χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου, θύμα της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Κινέτας που δε διαθέτει τα αυτονόητα πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, φωτοσήμανση, επαρκή φωτισμό τη νύχτα, μπάρες ασφαλείας για πεζούς, φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας.

Επειδή οι δρόμοι σε ΟΛΗ την Κινέτα είναι επικίνδυνοι γεγονός που εντείνεται από την εγκληματική καθυστέρηση αποκατάστασης της γέφυρας του ρέματος της ΠΙΚΑΣ.

Επειδή όλα τα προβλήματα της ίδρυσης σχολείου, ιατρείου, ασφαλτόστρωσης δρόμων, το παραλιακό μέτωπο και άλλα μικρά και μεγάλα όπως η καθαριότητα της περιοχής βρίσκονται στην πολιτική των ΘΑ…….(άρχισαν να έρχονται βουλευτές και πολιτευτές)

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

– Άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση και προστασία, ολοκληρωμένη αποχέτευση ομβρίων υδάτων
– Να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι της Κινέτας, να απομακρυνθούν οι κολόνες ηλεκτρικού και τηλεφωνίας που βρίσκονται εντός και καταμεσής των δρόμων
– Υδροδότηση και σχετικές υποδομές αποχέτευσης σε ΟΛΗ τη Κινέτα
– Να δημιουργηθεί περιφερειακό ιατρείο Κινέτας ενταγμένο στο κέντρο υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και ασθενοφόρο.
– Να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα στη ΠΕΟΑΚ για τη προστασία των πεζών
(πεζοδρόμια, φωτοσήμανση, διαβάσεις πεζών κ.λ.π)
– Δημιουργία ανοιχτού πεζοδρομίου στο παράδρομο της Ολυμπίας οδού και οδοφωτισμού για την εξυπηρέτηση των πεζών καθώς και άμεση κάλυψη των επικίνδυνων ανοιχτών φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων
– Σήμανση στάσεων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και ειδικές εσοχές για την ασφάλεια των επιβατών στους δύο παραδρόμους εκατέρωθεν του κόμβου της Ν.Ε.Ο
– Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση σχολείου
– Έργα προστασίας του δάσους
– Κατάργηση των τοπικών διοδίων
– Μείωση της τιμής του εισιτηρίου προαστιακού
– Καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων
– Άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων από τη πυρκαγιά και τις πλημμύρες
– Δημιουργία χώρων πρασίνου άθλησης και αναψυχής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button