ΕΑ Κατοίκων Κινέτας: «Ενωμένοι θα λύσουμε τα προβλήματά μας»

Με επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας αναφέρεται στην ομαδική επίσκεψή τους στην ΕΥΔΑΠ, στις 18/1/24.

«Από την συνομιλία μας με τον υπεύθυνο συνομιλητή Τζατζμή Αθανάσιο, υπεύθυνος σχεδιασμού έργων της ΕΥΔΑΠ, ήρθαν στην επιφάνεια πολλά διαδικαστικά – υπηρεσιακά όσο και τεχνικά ζητήματα για να δούμε το νερό στη βρύση.

-Για την επανέναρξη του κεντρικού αγωγού, μας είπε πως έχει εγκριθεί η αποπεράτωση του έργου και είναι έτοιμη να δοθεί προς δημοπράτηση. Η διαδικασία δημοπράτησης θα απαιτήσει χρονικό διάστημα 7 με 8 μήνες μας είπε. Στη συνέχεια, τεχνικά για να γίνει συντομότερα το έργο θα χρειαστεί να κλείσει και στα δύο ρεύματα η παλιά εθνική οδό, ΠΕΟΑΚ.

-Ρωτήσαμε αν υπάρχει μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο και πήραμε μια πολύπλοκη απάντηση… πως υπάρχει μελέτη. Ζητήσαμε να τη δούμε και είπε πως βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Στα εντός σχεδίου θα αντικατασταθεί άμεσα το δίκτυο από την ΕΥΔΑΠ και θα επεκταθεί και στα σπίτια που δεν έχουν καθόλου παροχή ΔΕΥΑΜ. Στα εκτός σχεδίου, όσα σπίτια έχουν παροχή ΔΕΥΑΜ θα ελέγχονται και θα συνδέονται στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, ενώ παράλληλα θα γίνεται αντικατάσταση και αυτού του δικτύου.

-Τα σπίτια που παίρνουν νερό από ιδιώτες… αυτά θα πρέπει πρώτα να γίνουν δημοτική ιδιοκτησία και στη συνέχεια ο δήμος να την μεταφέρει στην ΕΥΔΑΠ.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουμε στον Άγιο Νικόλαο που δεν έχει καθόλου δίκτυο και στις Βενίστρες στην περιοχή που δεν υπάρχει δίκτυο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός από τη μεριά της ΕΥΔΑΠ.

Ρωτήσαμε αν υπάρχει εξασφάλιση κονδυλίου από την περιφέρεια για την αποπεράτωση του εσωτερικού δικτύου, και η απάντηση ήταν πως ακόμη δεν υπάρχουν πόροι.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτή τη συνάντηση δείχνουν πως στα χρόνια που πέρασαν οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από το δήμο Μεγάρων, το ζήτημα ύδρευσης στην Κινέττα το είχαν δει με ελαφρότητα. Ενώ δεν γνώριζαν οι ίδιοι αυτά που μάθαμε μόνοι μας σήμερα, αυτό δεν τους εμπόδιζε να λένε ανευθυνότητες – ψέματα στον κόσμο, να παραπληροφορούν και να εκθέτουν και τους τοπικούς φορείς με τις ανευθυνότητες τους.

Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργος Τάτσης. Στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη του να λυθεί επιτέλους το θέμα με το νερό στην Κινέτα που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Επιβάλλεται να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων κι όχι να εξαντλείται το ενδιαφέρον στη Βιομηχανική Ζώνη της περιοχής.

-Καλούμε τους συλλόγους της Κινέττας, την Ομοσπονδία, βεβαίως και την Τοπική Κοινότητα να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές αν υπάρχουν (γιατί να υπάρχουν…;;;) και να γίνουμε ένα σώμα μια φωνή στα προβλήματα (ΜΑΣ) εμείς μαζί θα τα λύσουμε και απέναντι από αυτούς που υπάρχουν για να τα συντηρούν». 

Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέττας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button