ΔΤ του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και του Θ. Μπούρα για το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεγάρων

ΔΤ του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και του Θ. Μπούρα για το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεγάρων

Νέα ιστοσελίδα – Έπιπλο μουστάκας

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων στην Ελευσίνα στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Μαρινάκης Ιωάννης, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Περάμου καθώς και πολλοί άλλοι φορείς. Επίσης, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας με αφορμή τη διαμαρτυρία του Ε.Σ.Μ. προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την ανάγκη διατήρησης της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Η Δ.Ο.Υ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

 

Δελτίο Τύπου βουλευτή Θανάση Μπούρα

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Θανάσης Μπούρας με αφορμή έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την ανάγκη διατήρησης της ΔΟΥ Μεγάρων, εν μέσω των όποιων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

                Η ερώτηση έχει ως εξής: 

«Για μια ακόμη φορά γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσης βασικών Δημοσίων υπηρεσιών από τα Μέγαρα, αφού έχουν ήδη απομακρυνθεί η Επιθεώρηση Εργασίας, Αγροφυλακή, ΔΕΗ κ.λ.π.

Συγκεκριμένα, μεθοδεύεται τώρα η κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάρων και συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, στα πλαίσια σχεδίου της Κυβέρνησης. Φαίνεται κάποιοι τεχνοκράτες μέσα στα κλειστά γραφεία τους παραβλέπουν την πραγματικότητα και δείχνουν να μη γνωρίζουν ότι στη Δυτική Αττική υπάρχει η μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα και σκέψεις για συγχωνεύσεις δε πρέπει να υπάρξουν. Ούτε η συγχώνευση οδηγεί στη μείωση των δημοσίων δαπανών, απεναντίας δυσκολεύει την είσπραξη των εσόδων και ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Επομένως, η παρουσία της ΔΟΥ στα Μέγαρα δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά και συμφέρουσα για το κράτος και κάθε σκέψη για απομάκρυνση θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο.

Ο διευρυμένος Δήμος Μεγάρων- Νέας Περάμου είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Αττικής με πληθυσμό 37.000 μονίμων κατοίκων (απογραφή 2001), ενώ με τη νέα απογραφή του 2011 η αύξηση του πληθυσμού θα είναι σημαντική.

Επιπλέον, ο Δήμος Μεγάρων- Νέας Περάμου είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, με οικονομικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς της οικονομίας (εμπόριο, βιομηχανία, βιοτεχνία, γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό κ.λ.π.)

Έντονες είναι ήδη οι αντιδράσεις στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, από τη Δημοτική αρχή, τον Εμπορικό Σύλλογο, φορείς της περιοχής και όλους τους κατοίκους.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων αντιδρά με σειρά κινητοποιήσεων.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα εξετάσει το θέμα της διατήρησης της ΔΟΥ Μεγάρων, η λειτουργία της οποίας στα Μέγαρα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα;»

Related posts