Δημοτική Συνεργασία: Διευκρινήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας

Σκοπός του ενημερωτικού δελτίου που αποστέλλουμε προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., αποτελεί πάνω απ’ όλα η αποκατάσταση της αλήθειας.

Αναρωτιόμαστε και εμείς από την πλευρά μας, αν στον βωμό της σκοπιμότητας και της μικροπολιτικής επιτρέπεται να γράφονται ανακρίβειες από ανθρώπους που ενώ επιβάλλεται να ενημερώνουν υπεύθυνα την κοινή γνώμη, εντούτοις δεν το πράττουν.

Την εβδομάδα που πέρασε, σε μερίδα του τοπικού Τύπου (Νέα Πνοή), διαβάσαμε άρθροάποψη του εκδότη της για τις κατασχέσεις στο Δήμο, με τίτλο «κατασχέσεις και διοίκηση. Ποιος σας φέσωσε

Στο εν λόγω άρθρο, ο συγκεκριμένος εκδότης προχωρώντας σε σωρεία ανακριβειών, καταφέρεται εναντίον των απερχόμενων διοικήσεων (μια εξ αυτών είναι και η διοίκηση Στρατιώτη την οποία εκπροσωπούμε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο), μιλώντας για εντολές αντιδημάρχων δίχως να υφίσταται συμβάσεις έργων.

Δεν παραλείπει ασφαλώς να κάνει λόγο για «αλχημείες επικίνδυνες». Το ποιος θα γίνει επικίνδυνος ακόμη και για τους εντολοδόχους του θα φανεί σύντομα!

Επειδή λοιπόν ο κάθε «κονδυλοφόρος» πρέπει να είναι αμερόληπτος και όχι υποκινούμενος, ως συνδυασμός οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Όπως στην ζωή, έτσι και στο κράτος υπάρχει συνέχεια. Σημαντικό κομμάτι του κράτους είναι και οι Δήμοι εκ των οποίων και ο Δήμος Μεγαρέων την διοίκηση του οποίου ο Μεγαρικός λαός μας εμπιστεύθηκε επί δύο τετραετίες. Κατά την διάρκεια της διοίκησής μας έγινε στα Μέγαρα σπουδαίο έργο, στο οποίο κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί δημόσια.

Αποτέλεσμα αυτού του έργου, αλλά και των δράσεων, ήταν να προκύψουν δαπάνες που για γραφειοκρατικούς λόγους αλλά και για λόγους απρόσμενης περικοπής κονδυλίων από την κεντρική εξουσία το 2010, καθυστέρησαν να αποπληρωθούν. Προκειμένου λοιπόν τα χρέη παρελθόντων ετών (που ως ληξιπρόθεσμα μπήκαν στην ευεργετική ρύθμιση των συναρμόδιων υπουργείων για εξόφληση όλων όσων είχαν συναλλαγές με τον Δήμο έως 31-12-2011) να αποπληρωθούν, ο δήμος μας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Ποσό που αφορά την εξόφληση όλων των βεβαιωθέντων ενταλμάτων έως και την συγκεκριμένη ημερομηνία. Δυστυχώς όμως αυτό δεν διευκρινίζεται από τον δημοσιογράφο. Για ποιους λόγους άραγε; Για λόγους τακτικής ίσως ή για μικροπολιτική σκοπιμότητα;

Όπως και δεν αναφέρεται πως μεταξύ των χρεών, υπάρχει χρέος 1.500.000 ευρώ περίπου από τον πρώτο χρόνο διοίκησης του σημερινού δημάρχου Ι. Μαρινάκη.

Επίσης, δεν δίνεται καμία εξήγηση αλλά και καμία διευκρίνιση σχετικά με το από που προέκυψαν τα χρέη.

Γιατί μπορεί να υπάρχουν χρέη σε προμηθευτές και εργολάβους, όμως υπάρχουν και χρέη από το σχέδιο πόλης.

Οφείλουμε λοιπόν εδώ ως συνδυασμός να διευκρινίσουμε, πως για τις αποζημιώσεις από το σχέδιο πόλης δεν ευθύνεται η εκάστοτε διοίκηση του δήμου. για τα συσσωρευμένα χρέη από το σχέδιο, δεν ευθύνεται ούτε η διοίκηση του αείμνηστου Γ. ΚαστάνηΛιάντρου, ούτε η διοίκηση Χρ. Σύρκου, αλλά ούτε και η διοίκηση Δ. Στρατιώτη. Όπως μελλοντικά δεν θα ευθύνεται και η διοίκηση Ι. Μαρινάκη.

Εξηγώντας όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το σχέδιο πόλης ελέγχεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι εισφορές σε γη και σε χρήμα πολλές φορές (και έπειτα από τις αποφάσεις δικαστηρίων) δεν ισοσκελίζουν το απαιτούμενο ποσό των αποζημιώσεων.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας όλων όσων γράφτηκαν από δημοσιογράφο «οικείο» προς την σημερινή διοίκηση, που με τα γραφόμενα του θεωρούμε πως προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στους πολίτες, από τους οποίους όλοι κρινόμαστε.

Εμείς ως συνδυασμός, είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε στη διοίκηση του Δήμου επί δύο τετραετίες.

Τα 12 εκατ. ευρώ που σήμερα αποδίδονται στους προμηθευτές και εργολάβους έπειτα από απόφαση των αρμοδίων υπουργών προκύπτουν εκ των παρακρατηθέντων πόρων των διοικήσεων Δ. Στρατιώτη και Χρ. Σύρκου.

Είμαστε ικανοποιημένοι που και εμείς ως διοίκηση «προικοδοτήσαμε» την σημερινή υπό τον κ. Ι. Μαρινάκη διοίκηση του Δήμου με αυτά τα χρήματα, τα οποία ασφαλώς «πέφτουν» μέσα στις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Ν. Περάμου, σε μία δύσκολη περίοδο.

Απαιτώντας λοιπόν από τους εκπροσώπους του τοπικού (έντυπου και ηλεκτρονικού) Τύπου να είναι πάνω απ’ όλα τίμιοι απέναντι στον εαυτό τους, χωρίς να πατάξουν τις ιδέες τους και δίχως να αλλοιώνουν εσκεμμένα τα γεγονότα, διαμηνύουμε πως θα συνεχίσουμε.

Θα είμαστε παρόντες με τις παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε ανανεωτική προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου. Γιατί πάνω απ’ όλα θέλουμε την πρόοδο του τόπου και το έχουμε αποδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας μας αλλά και της συμμετοχής μας στα κοινά του δήμου από κάθε μετερίζι.

 

 

Το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

«Δημοτική Συνεργασία»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button