Δήμος Μεγαρέων: «Με ενέργειες του Δήμου ιδρύθηκε το δημοτικό σχολείο Κινέτας»

Ύστερα από έναν μαραθώνιο διαδικασιών και σειρά ενεργειών του Δήμου Μεγαρέων και της Αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας του Δήμου, κ. Λένας Ρήγα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 20 Αυγούστου 21, ιδρύθηκε 5θέσιο Δημοτικό Σχολείο στην Κινέτα, όπως πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου.

Εν συνεχεία αναφέρεται ότι οι ενέργειες ξεκίνησαν από το έτος 2015 και το ποθητό αποτέλεσμα ήρθε τώρα αφού χρειάστηκαν δεκάδες παραστάσεις της αντιδημάρχου, κ. Λένας Ρήγα, στις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων πολλές από αυτές εξαρχής ύστερα από συνεννόηση με τον βουλευτή της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, αλλά και με την συνδρομή τελευταία του επίσης βουλευτή Δυτικής Αττικής και υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Κώτσηρα.

Σε κάθε περίπτωση η ίδρυση του δημοτικού σχολείου στην Κινέτα θα διευκολύνει τους μαθητές οι οποίοι μετακινούνται μέχρι σήμερα είτε στα Μέγαρα, είτε στους Αγίους Θεοδώρους.

Το σχολείο θα λειτουργήσει ως φαίνεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά αφού θα πρέπει να εξασφαλιστεί το κτίριο, τα εποπτικά μέσα και το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Άλλο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κινέτας, για πολλά χρόνια, δρομολογήθηκε από τη Διοίκηση του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και οδεύει προς τη λύση του.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία ενδεικτική (δεν απεικονίζει το σχολείο που αναφέρεται το άρθρο)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button