Δήμος Μεγαρέων: «Δημήτρης Γεωργακής εναντίον Γεωργίου Μπερδελή»

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει:

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε δια περιφοράς, μια διαδικασία, που προβλέπεται από το νόμο και την οποία αρκετοί Δήμοι εφαρμόζουν τακτικά, ενώ ο δικός μας Δήμος πολύ σπάνια.
Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικοινώνησε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ζήτησε την σύμφωνη γνώμη τους, προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση διά περιφοράς.

Μετά την συγκατάθεσή τους, βεβαίως και του κ. Μπερδελή, έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς. Αυτήν την δημοκρατικότατη διαδικασία, που εφάρμοσε ο πρόεδρος, ο κ. Γεωργακής την κατέκρινε ως αντιδημοκρατική και ως μια ενέργεια φίμωσης της αντιπολίτευσης.
Στην προσπάθεια όμως της στείρας και άσφαιρης αντιπολιτευτικής γραμμής, που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να βλάψει την Διοίκηση του Δήμου, έθιξε με βάναυσο τρόπο και την δημοκρατική ευαισθησία του επικεφαλής του, του κ. Μπερδελή, ο οποίος δεν θα συμφωνούσε σε αντιδημοκρατική διαδικασία.

Τυχαία το έκανε, χωρίς να το καταλάβει, ή εσκεμμένα μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Πάντως η ενέργειά του να κατακρίνει ως αντιδημοκρατική μια διαδικασία, στην οποία έχει συμφωνήσει ο κ. Μπερδελής σαφέστατα στρέφεται και εναντίον του.
Ίσως αυτά γίνονται, όταν σε ένα συνδυασμό θέλουν πολλοί να είναι αρχηγοί και καταλήγουν, συνήθως, όπως και στο συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ούτως ή άλλως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κινήθηκε, όπως πάντα, μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, εφαρμόζοντας το νόμο και έχοντας την συναίνεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, και διεξήγαγε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, κάτι βεβαίως, που κάνει πολύ σπάνια.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button