Δήλωση Γιώργου Τσίπρα για τις πυρκαγιές

Δήλωση Γιώργου Τσίπρα, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απεστάλη με δελτίο τύπου και έχει ως εξής:

Μετά 3 μέρες καταστροφικών πυρκαγιών, που συνεχίζονται αμείωτες, η κυβέρνηση της ΝΔ συγκάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου για περαιτέρω ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και μετά από 3 μέρες αποφάσισαν αυξημένη επιτήρηση!

Με σεβασμό στο τιτάνιο έργο όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στο πεδίο για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, αλλά και της ανησυχίας για το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, ρωτάμε:

1. Υπήρξε ο αναγκαίος συντονισμός και η διαϋπηρεσιακή συνεργασία όλων των φορέων πριν την αντιπυρική περίοδο; Δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

2. Ποια η διαθεσιμότητα των εναέριων μέσων, ευθύνης των ΕΔ; Η μη χρησιμοποίηση των canadair (CL 215/415) και PZL είναι εμφανέστατη, όπως και των CHINOOK.

3. Χρησιμοποιήθηκαν έγκαιρα οι προβλεπόμενες δυνάμεις του «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ», όπως και οι προβλέψεις του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»; Δεν τις είδαμε πουθενά, την δε αποτελεσματικότητά τους την έχουν αποδείξει και δεν χρειάζονται συστάσεις.

Τέλος, το ερώτημα που δεν αφορά τις ΕΔ αλλά απευθύνουν όλοι οι πολίτες, επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται:

Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι στα καμένα δεν θα επιτραπεί ΜΕ ΝΟΜΟ καμία δραστηριότητα πλήν των ήδη υφιστάμενων γεωργοκτηνοτροφικών και ήπιων τουριστικών;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button