Δήλωση Γ. Κώτσηρα για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές Μαΐου – Αυγούστου 2021

Ακολουθεί η δήλωση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Κώτσηρα που αφορά στην ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές Μαΐου – Αυγούστου 2021.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 4268/15.09.2021) η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, μέσω της οποίας ρυθμίζεται το ζήτημα της επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 1η Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου 2021 σε περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με Κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Μεταξύ των περιοχών αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
Η επιχορήγηση, όπως αυτή θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπά τους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα.

ΚΥΑ ΦΕΚ

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, σε δήλωσή του σχετικά με την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει έμπρακτα και καθημερινά το ενδιαφέρον της για την άμεση αποκατάσταση όλων των πληγέντων συμπολιτών μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές κατά την πρόσφατη θερινή περίοδο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να στηριχθούν και χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στην ανασυγκρότησή τους.
Το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης αποτυπώνεται και για την περιοχή μας, τη Δυτική Αττική, όπου η προώθηση μέτρων κρατικής αρωγής προς όλους τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας θα είναι άμεση και διαρκής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button