Δήλωση Δημάρχου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων της Δευτέρας 29/10/2012

Άμεση ήταν η παρέμβαση του μηχανισμού λειτουργίας του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων της περασμένης Δευτέρας 29/10.12.

Υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του ίδιου του Δημάρχου οι υπηρεσίες του Δήμου βρέθηκαν σε όλα τα σημεία  που χρειάστηκε να επέμβουν και αντιμετώπισαν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

 

Για την κατάσταση που προέκυψε ο Δήμαρχος δήλωσε:

«ήταν κάτι απρόσμενο αυτό που συνέβη. Κανείς δεν μας είχε ενημερώσει εγκαίρως για την ένταση των καιρικών φαινομένων τα οποία έπληξαν το δήμο μας μέσα σε λίγες ώρες. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες, αρχής γενομένης από τη Βαρέα και τον Άγιο Νικόλαο όπου κυριολεκτικά ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα. Η παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου ήταν άμεση και πολύ γρήγορα άρχισε η διαδικασία απομάκρυνσης των δένδρων που είχαν κλείσει τον παραλιακό δρόμο. Όμως ο καιρός μας επεφύλασσε μια δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη και ο πολύ μεγάλος όγκος νερού μαζί με την άνευ προηγουμένου σε μέγεθος και ισχύ χαλαζόπτωση προκάλεσαν ολοσχερείς καταστροφές στις καλλιέργειες και έπληξε ανεπανόρθωτα τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του.

Τα συνεργεία του δήμου και πάλι βρέθηκαν παντού, ενώ το γεγονός ότι τα ρέματα σχεδόν στο σύνολο τους είχαν καθαριστεί βοήθησε ώστε να μην έχομε φαινόμενα πλημμύρας τέτοια όπως του 1999.

Η συνεργασία με την Πυροσβεστική ήταν άψογη και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το διοικητή κ. Στέφανο Κολοκούρη, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου στην προσπάθεια μας αυτή.

Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα τους συνεργάτες μου, τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Ζάλη που παρείχε όλα τα μέσα του δήμου άμεσα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και τον υπεύθυνο του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργο Σακελλαρίου ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στη συνεργασία του δήμου με την Πυροσβεστική για την άμεση πρόσβαση στα σημεία των καταστροφών. Η προσπάθεια μας αυτή είχε ως συμπαραστάτες τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι έδειξαν ότι αψηφούν τον κίνδυνο μπροστά στη βοήθεια και τη σωτηρία των συμπολιτών τους και γι αυτό τους ευχαριστώ και τους είμαι ευγνώμων.

Όπως είπα οι καταστροφές είναι τεράστιες. Σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής και με την άμεση ανταπόκριση και συμβολή του Βουλευτή κ. Θανάση Μπούρα, γίνονται ενέργειες ώστε να καταγραφούν πλήρως όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν όλοι ανεξαιρέτως οι πληγέντες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του δήμου μας έχει καταγράψει πλήρως τα καιρικά φαινόμενα και θα αποτελέσει πολύ ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο της καταστροφής που συνέβη, ώστε να μην αμφισβητηθεί από κανένα το αίτιο που τις προκάλεσε. Οι αγρότες μας θα μπορέσουν να  χρησιμοποιήσουν το στοιχείο αυτό ώστε να δοθούν πιο εύκολα οι αποζημιώσεις.

Ευχαριστώ επίσης και τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και κατέγραψαν τις μεγάλες καταστροφές.

Σε μια εντελώς αιφνιδιαστική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση για το δήμο μας αποδείξαμε ότι οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με πολύ αυξημένα αντανακλαστικά και οι δημότες μας δεν αισθάνονται απροστάτευτοι».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button