Διευκρινήσεις κ. Γιάννη Καραμολέγκου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Μεγαρέων

O κ. Ιωάννης Καραμολέγκος σχετικά με το ζήτημα του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015 – 2019 του Δήμου Μεγαρέων προέβη στις διευκρινίσεις που αναφέρονται παρακάτω:

«Με έκπληξη διάβασα κάποιο μεμονωμένο δημοσίευμα που με αφορούσε προσωπικά, σχετικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

 

Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι, με το δημοσίευμα αυτό κάποιοι επιχειρούν να με εμπλέξουν στα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, δεν θα πέσω στην παγίδα τους ούτε θα τους δώσω αξία απαντώντας τους, παρότι θα μπορούσα πανεύκολα να τους εκθέσω για τις μεθόδους που ακολουθούν.

 

Όμως είμαι υποχρεωμένος ως επιστήμονας να τονίσω ότι, είναι σοβαρό λάθος να απαξιώνεται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα από ορισμένους και να χαρακτηρίζεται υποτιμητικά ως «έκθεση ιδεών», προκειμένου αυτοί να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.

 

Αντίθετα, είναι ένα απολύτως χρήσιμο εργαλείο με πραγματικές προτάσεις βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Μεγαρέων, το οποίο δείχνει από που ξεκινάμε, ποιος είναι ο επιθυμητός μας προορισμός και πως σχεδιάζουμε να φτάσουμε ως εκεί.

 

Περιλαμβάνει δε πραγματικές δράσεις, κοστολογημένες, κατανεμημένες στα 5 έτη και αξιολογημένες ως προς την προτεραιότητα (έντυπο 11, σελίδες 179 έως 244). Συνεπώς δεν πρόκειται για γενικότητες, αλλά για μεστή ουσία.

 

Άλλωστε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί μια τεράστια συλλογική προσπάθεια, η οποία έγινε με την ενεργό συμμετοχή όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων του, της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, της Δημοτικής Διαβούλευσης, πλήθους φορέων και δημοτών, της ΕΕΤΑΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κλπ.  

 

Όλοι αυτοί δούλεψαν για περισσότερους από 11 μήνες για να φτιάξουν μία «έκθεση ιδεών»;

 

Και είναι προς τιμή όλων, που το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έγινε για πρώτη φορά με ίδιες δυνάμεις του Δήμου, διότι αν είχε δοθεί σε εξωτερικό γραφείο θα είχε στοιχίσει στον Δήμο μας αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ και τότε, ίσως να μιλάγαμε πραγματικά για Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «copy – paste».

 

Τέλος, είναι σεβαστό το δικαίωμα οποιουδήποτε να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Όμως κατά τη δική μου γνώμη, οι απόψεις έχουν αξία μόνον όταν είναι εποικοδομητικές και στηρίζονται σε επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία και βεβαίως, όταν περιλαμβάνουν την απαραίτητη τεκμηρίωση.

 

Αλλιώς αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και συνήθως εκθέτουν αυτούς που τις δημοσιοποιούν. »

Παρόμοια άρθρα

Back to top button