Διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα στο Δημ. Τάξης – Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του δήμου Μεγαρέων στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της εγκληματικότητας, που μαστίζει την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία, που ομόφωνα αποφασίστηκε από τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών, αποτέλεσε το χθεσινοβραδινό τραγικό συμβάν της ληστείας σε σπίτι συμπολίτη μας, η οποία κατέληξε στο θάνατό του.

 

Διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα στο Δημ. Τάξης - Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

 

Ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης και οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γιάννης Μαρινάκης, Γιώργος Μπερδελής και Γιάννης Μιχάλαρος, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μιχάλαρος, μετέβησαν στο Υπουργείο και συναντήθηκαν αρχικά με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού, Νίκο Δημόπουλο, στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημα.

 

Εκείνος τους παρέπεμψε στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Δημήτριο Τσακνάκη, καθώς το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, όπως ανέφερε, αλλά υπηρεσιακό. Στη συνάντηση με τον κ. Τσακνάκη εξέφρασαν το αίτημα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας, για να λάβουν την απάντηση ότι θα γίνει ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος.

 

 

Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Αντώνης Χοροζάνης για λόγους ανωτέρας βίας, όπως μας δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος τόνισε σχετικά με την κινητοποίηση: “Είναι επιβεβλημένη η κινητοποίηση του δήμου και του λαού για την ασφάλειά μας, που είναι ένα ζήτημα πολιτικό και κοινωνικό κι απορρέει κατ'εξοχήν από την πολιτική που εφαρμόζεται. Το μέτρο που προτείνουμε είναι η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για την υπεράσπιση του λαού. Είναι ευθύνη της πολιτείας να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, δε μπορεί να πέφτει κι αυτό στις πλάτες των πολιτών“.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button