Δ. Μεγαρέων: Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης ανέργων

Δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο Δήμος Μεγαρέων συνειδητοποιημένος και ανταποκρινόμενος πάντα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών για την πραγματική υποστήριξη και πληροφόρηση όλων των ανέργων του Δήμου μας, έθεσε σε λειτουργία την ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης ανέργων.

Στη διάθεση των πολιτών υπάρχει πλέον ένα πληροφοριακό σύστημα, που θα δίνει πάντα την άμεση πληροφόρηση – ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, σε όλη την περιφέρεια της Αττικής. Το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα, αποσκοπεί στη διευκόλυνση και στην υποβοήθηση όλων των ανέργων πολιτών για την πρόσβαση τους σε κατάλληλες θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι πάντα προσαρμοσμένες και σύμφωνα με το εργατικό τους προφίλ όπως τις σπουδές και τις δεξιότητες τους, με περιοχή αναφοράς τον Δήμο Μεγαρέων και την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια, η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να καταχωρήσει την αγγελία της νέας θέσης στη συγκεκριμένη σελίδα του Δήμου πατώντας το link Καταχώρηση Αγγελίας. Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά, όπως το όνομα της εταιρείας, η ειδικότητα, τα στοιχεία επικοινωνίας-τηλέφωνο & ηλεκτρονική αλληλογραφία της επιχείρησης, την αναλυτική περιγραφή θέσης με περισσότερες όσο το δυνατόν λεπτομέριες για την θέση εργασίας και τη διάρκεια ενεργοποίησης της αγγελίας. Μετά, την καταχώρηση των θέσεων από τις επιχειρήσεις, γίνεται η αυτόματη συνδυαστική διαδικασία, όπου συσχετίζονται πληροφορίες, όπως τα εργασιακά χαρακτηριστικά του ενδιαφερομένου με τις αγγελίες σε πραγματικό χρόνο στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Τέλος, την τελική επιλογή την έχει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος άνεργος πολίτης ο οποίος έχοντας στην διάθεση του μια λίστα θέσεων εργασίας που του δίνεται σε εβδομαδιαία βάση, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία, είτε με εκτυπωμένη λίστα, σύμφωνα με το προφίλ-προσόντα και δεξιότητες που κατέχει και διαθέτει, καλείται να την αξιοποιήσει ο ίδιος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελός του.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης, Πολιτισμού & Τουρισμού Τηλέφωνο: 2296026862.
Υπεύθυνοι διαχείρισης ψηφιακής πλατφόρμας: Αμαρίλντα Μαξακούλη και Ζαχαρούλα Τσαγκαράκη.
Email: [email protected] & [email protected]

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button