Δ. Μεγαρέων: Πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων και Αγιασμού των υδάτων σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Με βάση το γενικό πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων και του Αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, για τον Δήμο Μεγαρέων, καθορίζονται τα παρακάτω:

Α. Την εόρτιο ημέρα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023:

Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, των Δημοτικών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καταστημάτων στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα.

Β. Φωταγώγηση των πιο πάνω καταστημάτων, του λιμένος της Νέας Περάμου και του λιμένος της Πάχης τη νύχτα της 5ης και 6ης Ιανουαρίου 2023.

Στη Νέα Πέραμο: (Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023)

Γ. Ώρα 10:00 Αγιασμός στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς το λιμάνι για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Στα Μέγαρα: (Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023)

Δ. Τέλεση Αγιασμού των υδάτων στην Πάχη, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, περί ώρα 12:15, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου συμπαρισταμένου του Ιερού Κλήρου της πόλης των Μεγάρων.

Ε. Στίς τελετές του Αγιασμού των υδάτων στη Νέα Πέραμο και στην Πάχη προσκαλούνται να παραστούν ο λαός, οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές Αρχές μετά των υπαλλήλων τους, οι Διοικήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μετά του προσωπικού τους και οι τοπικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Γρηγόριος Ι. Σταμούλης

φωτογραφία αρχείου (2019)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button