Άυλη συνταγογράφηση – Πώς γίνεται η εγγραφή

Για όσους δεν έχουν εγγραφεί ακόμα, οδηγίες για το πως να το κάνουν άμεσα

Οι ολοένα αυξημένες απαιτήσεις γύρω από την προσωπική μας ασφάλεια υγείας και η ανάγκη για μειωμένη έκθεση στον κίνδυνο της πανδημίας και έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα καλύπτονται κατά ένα μέρος από τη δυνατότητα της άυλης συνταγογράφησης που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από τους πολίτες.

Η άυλη συνταγογράφηση – γνωστή και ως ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πέρα από την πλατφόρμα embolio.gov.gr θα είναι και ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα είναι δυνατή η συνταγογράφηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Επιλέξτε την άυλη συνταγογράφηση για να λαμβάνετε από τον γιατρό τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σας με μήνυμα (sms) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό σας και όχι με εκτυπώσεις. Με την εγγραφή σας μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά σας ραντεβού.

Για να εκτελέσετε την ηλεκτρονική συνταγή, πηγαίνετε με το κινητό σας στο φαρμακείο ή το διαγνωστικό ιατρείο αντίστοιχα:

– Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή φαρμάκων, ή το διαγνωστικό ιατρείο εκτελεί το παραπεμπτικό εξετάσεων με τον αριθμό (barcode) που έχετε λάβει.

– Αν έχετε χάσει το sms ή το e-mail με τον αριθμό (barcode), ο φαρμακοποιός ή ο ιατρός του διαγνωστικού ιατρείου βρίσκει τη συνταγή σας με τον ΑΜΚΑ σας. Για να την εκτελέσει, του γνωστοποιείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο κινητό σας.

– Όταν εκτελεστεί η συνταγή φαρμάκων ή το παραπεμπτικό εξετάσεων, θα λάβετε ενημερωτικό sms ή e-mail.

Για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα χρειαστείτε:

– τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
– τον ΑΜΚΑ τον δικό σας ή και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας
– τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail).

Θα πρέπει να ενημερώσετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στην ενότητα Ατομικά Στοιχεία.

Οδηγίες βήμα – βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button