Αποκαλυπτήρια του μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Μελί στις 18/06

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Μία ακόμη από τις δεσμεύσεις του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, που είχε περιληφθεί στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων του Δήμου Μεγαρέων ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί σε λαμπρή εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού στον χώρο της Πλατείας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων, στη μνήμη των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Το έργο φιλοτέχνησε ο Γλύπτης κ. Γεώργιος Κικώτης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, ομιλία του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αποκαλυπτήρια του μνημείου, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μικρή δεξίωση.

Ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Οι υποσχέσεις όταν δίδονται πρέπει και να τηρούνται. Μία από αυτές που αποτελούσε και προσωπική μου δέσμευση ήταν και η κατασκευή μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Μελί τιμώντας τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής ταυτόχρονα δε και τους πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν πριν από 100 χρόνια στην περιοχή μας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button