Απεργιακές κινητοποιήσεις από φαρμακοποιούς – Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στις νέες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στην εισαγωγή των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σουπερ μάρκετ, στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και στην περαιτέρω μείωση του κέρδους του φαρμακοποιού, μέσω της μείωσης της λιανικής τιμής των φαρμάκων.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του τομέα Μεγάρων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού φαρμακείων, ενώ χαρακτηρίζουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος και την πώληση των φαρμάκων από σουπερ μάρκετ ως απαράδεκτες πρακτικές που ελλοχεύουν κινδύνους για τον ασθενή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη και ο κόσμος θα εξυπηρετείται μόνο από το εφημερεύον κατάστημα, έπειτα από ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις, δείχνοντας έτσι μαζικά την αντίδρασή τους στις νέες οδηγίες του Υπουργείου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button