Ανοικτά από αύριο τα εμπορικά κέντρα – Με μέτρα και η εστίαση από 3 Μαΐου

Ανοικτά από αύριο Σάββατο 24 Απριλίου τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά με click inside σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.

Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.

Για τις 3 Μαΐου άναψε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση:
– επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι
– επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών
– πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
– υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
– υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή, με ισχυρή σύσταση και για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη
– 90 cm – 1,2 m- 1,8m
– επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί και η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου
– κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ
– οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button