Άκης Τσελέντης: Εγκατάσταση φορητού σεισμογράφου στο Αλεποχώρι

Σύμφωνα με ανάρτηση του σεισμολόγου, Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αποφάσισε να εγκαταστήσει πέντε φορητούς σεισμογράφους στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και τη Στερεά Ελλάδα οι οποίοι θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Τσελέντη:

«Εγκατάσταση φορητού σεισμολογικού δικτύου του Γεωδυναμικού στον Ανατολικό Κορινθιακό και τη Στερεά Ελλάδα:

Για την καλύτερη μελέτη της σεισμικότητας που παρατηρούμε τώρα τελευταία στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και την Στερεά Ελλάδα το Γεωδυναμικό αποφάσισε να εγκαταστήσει πέντε φορητούς σεισμογράφους οι οποίοι θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα. Το φορητό αυτό δίκτυο θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο Μονίμων Σεισμολογικών σταθμών του Γεωδυναμικού.

Τον όλο συντονισμό έχει ο στενός μου συνεργάτης και υπεύθυνος του φορητού δικτύου του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιαράς.

Ευχαριστώ τους τεχνικούς μας Π. Αργυράκη, Θ. Χίνη και Κ. Μπούκουρα για την πολύτιμη συμβολή τους στην εγκατάσταση.

Οι φωτογραφίες είναι από την εγκατάσταση στο Αλεποχώρι.

Το Γεωδυναμικό ινστιτούτο σε εικοσιτετράωρη βάση παρακολουθεί και σας ενημερώνει για την σεισμικότητα της χώρας.

Για παράδειγμα ο παρακάτω σύνδεσμο δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του σεισμογράφο που βάλαμε στο Ξυλόκαστρο.

https://bbnet.gein.noa.gr/plots/MELI.html»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button