Αναρτήθηκε ο Δασικός Χάρτης που αφορά τον Δήμο Μεγαρέων

Ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε Ανατολική και Δυτική Αττική αλλά και όσες έρχονται το επόμενο διάστημα, τις καμένες εκτάσεις που κρίθηκαν αναδασωτέες και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Φάμελλος, η πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ πρόκειται να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία γραφειοκρατίας, καθώς οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι χάρτες για να λάβουν τα απαραίτητα χαρτιά για έκδοση οικοδομικών αδειών. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι προτάσεις που έχουν ρίξει στο τραπέζι για την ανάπλαση της περιοχής και τον εκ νέου χωρικό σχεδιασμό της δεν θα περιλαμβάνουν τις παθογένειες δεκαετιών.

Η καθυστέρηση που υπήρξε στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών οφείλεται και στις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις στα Γεράνεια Όρη και οικισμούς στην περιοχή της “Κινέτας”, καθώς και στην Ανατολική Αττική, όπου ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς: “Νέος Βουτζάς” και “Μάτι”.
Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών επανεξετάστηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές και κηρύχθηκαν εκ νέου ή επανακηρύχθηκαν ως αναδασωτέες.

Συγκεκριμένα στην περιοχή των Γερανείων – Κινέτας η έκταση που κάηκε από την πυρκαγιά ήταν 52.909 στρέμματα εκ των οποίων τα 49.065 κηρύσσονται Αναδασωτέα στους αναρτημένους Δασικούς Χάρτες.

Ανάρτηση Δασικού Χάρτη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button