Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας

Πραγματοποιήθηκε στις 21/11/18,συνάντηση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Μετ-Υποδομών κ.Σπιρτζή και τον προϊστάμενο του οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γ.Τσίπρα, στην οποία παρουσιάστηκαν και αναλυθήκαν τα προβλήματα του Ψηφίσματος της Ανοιχτής συγκέντρωσης των Συλλογικών φορέων και κατοίκων [11/11/18]
Από την Κυβερνητική πλευρά μας ειπώθηκε, πως ‘’για πρώτη φορά’’, έγιναν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες, για την καταγραφή των προβλημάτων και την πρώτη- άμεση οικονομική ανακούφιση των πυρόπληκτων και μας ΔΗΛΩΣΑΝ δυσαρεστημένοι και αδικημένοι με την σκληρότητα του Ψηφίσματος, ενώ ενήργησαν έγκαιρα, σε σχέση με ανάλογες καταστροφές προηγούμενων ετών, που ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

1]Έγινε αναφορά στην ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που και εμείς είχαμε προτείνει για την επίσπευση των διαδικασιών καθαρισμού και ανακατασκευής των καμένων σπιτιών, αποζημιώσεις και υπέρβασης εμποδίων, δασαρχείου, δασικών χαρτών ,έκδοσης οικοδομικών αδειών κλπ, πως προχωρούν οι τροπολογίες που απαιτούνται και θα έχουμε νεότερα σύντομα, σε μια-δυο βδομάδες. ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα υπάρξει μας τόνισε ο Υπουργός, για σπίτια που δεν είχαν οικοδομικές άδειες και δεν περιλαμβάνονται ‘’στις οικιστικές πυκνώσεις’’, και για σπίτια που χτίστηκαν σε χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις, ρέματα και αιγιαλούς.

2]Οι ενδιαφερόμενοι να οικοδομήσουν, θα έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν, ταχύρρυθμα την άδεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου [με την τροπολογία]. Επίσης σκέφτονται να αυξήσουν το ποσό ανά τ.μ [από 500 σε 800 ευρώ και από 1000 σε 1200 ευρώ] και να αναλάβει το Υπουργείο την ανακατασκευή [μελέτες- κατασκευή κλπ, χωρίς έξοδα του ιδιοκτήτη και να παραδίδεται έτοιμο το οίκημα, εφόσον βέβαια ο ίδιος το επιθυμεί.

3]Οι καθαρισμοί των ρεμάτων, απομάκρυνση των υλικών αμίαντου και μπαζών και διανοίξεις υδρορροών όμβριων υδάτων προς την θάλασσα θα συνεχιστούν με εντεινόμενες διαδικασίες. Για τα παραπάνω δηλώθηκε πως έχει επιχορηγηθεί και ο Δήμος Μεγαρέων, για να προβεί σε έργα υποδομής και αποκατάστασης στην περιοχή.
4]Για τα αντιπλημμυρικά έργα [κορμοδέματα κλπ,]μας τονίστηκε πως αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Δ/ση, στην οποία θα απευθυνθούμε και εμείς [πέρα από την Περιφέρεια]για την επίσπευση των διαδικασιών.

5]Για το επίδομα διπλής σύνταξης ο Υπουργός τόνισε, πως ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι της πυρόπληκτης Κινέττας το δικαιούνται και θα το λάβουν. Η διευκρίνιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα τα κλιμάκια του ΕΦΚΑ, μας λένε μέχρι σήμερα, που ψάχνουν να βρουν τους δρόμους, τα σπίτια και τελικά ‘’που βρίσκεται η Κινέττα’’.
Επίσης ο Υπουργός μας τόνισε πως, με μια απλή βεβαίωση του Δήμου, ότι οι αιτούντες συνταξιούχοι έχουν κατοικία [Α ή Β] στην Δημοτική Κοινότητα Κινέττας, το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημα του ΕΦΚΑ.

Για το θέμα αυτό έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Λ. Σέμπο, για να διευκρινιστεί το πρόβλημα.
Τέλος το προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρουσίασε στον Υπουργό και το Κυβερνητικό Κλιμάκιο το σύνολο των προβλημάτων και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα, που τα προβλήματα θα οξυνθούν αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα μέτρα.
Επίσης ζητήσαμε και ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΧΤΟ, να επισκεφτεί ο ίδιος ο υπουργός και οι αρμόδιοι, την Κινέττα μας, όταν θα είναι εφικτό, να ενημερώσουν από κοντά τους κατοίκους και να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί.

Για όλα τα θέματα θα σας κρατάμε ενήμερους. Με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ και ΑΓΩΝΕΣ, θα συνεχίσουμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να συμβάλουμε, να αποκαταστήσουμε τις πληγές από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες και να προωθήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος Τσίρκας Πολύβιος
Η Γ. Γραμματέας Βούλγαρη Ελευθερία

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.