Αλεποχώρι: Πρόστιμο σε ψαρά για παράνομη αλιεία αχινών

Ο εν λόγω ψαράς ήταν γνωστός στους λιμενικούς της Κορίνθου καθώς είχε πιαστεί και κατά το παρελθόν να διενεργεί παράνομη αλιεία

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλεποχωρίου συνελήφθη ημεδαπός ψαράς έχοντας αλιεύσει συνολικά 900 αχινούς σε περίοδο που απαγορεύεται η αλιεία. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας Λιμεναρχείου Κορίνθου κατελήφθη στις 04/05/2023 ημεδαπός άνδρας να διενεργεί υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία κατά τον μήνα Μάϊο με την χρήση του αλιευτικού εργαλείου “πιρούνα“ στη θαλάσσια περιοχή Αλεποχωρίου Κορινθιακού Κόλπου έχοντας αλιεύσει συνολικά εννιακόσια (900) άτομα αχινών, με ημερήσιο όριο ατόμων τα είκοσι (20) άτομα ανά αλιέα, εκ των οποίων τα διακόσια εβδομήντα έξι (276) τεμάχια ήταν υπολειπομένων διαστάσεων. Σημειωτέον δε ότι κατά τον μήνα Μάϊο κάθε έτους η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία απαγορεύεται παντελώς.

• Κατά την διενέργεια της ως άνω δραστηριότητας προέβαινε σε χρήση διαφόρων μεθόδων απόκρυψης της αλιείας και της μεταφοράς των αλιευμάτων, όπως ύπαρξη τσιλιαδόρων κ.λπ..

• Ο συγκεκριμένος αλιέας είχε εντοπισθεί ξανά τον μήνα Αύγουστο του έτους 2022 από την Υπηρεσία μας να διενεργεί ανάλογη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θεωρείται υπότροπος.

• Κατά του παραβάτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις προς επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

• Τα αλιευθέντα άτομα αχινών κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν στη θάλασσα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button