Aγωνιστικό μήνυμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη

«Εργάτες και εργάτριες της Ευρώπης,
Η Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης μπροστά στην Πρωτομαγιά απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη, την πρωτοπόρα και κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης, που έχει αποστολή της την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, όλους τους νεκρούς της τάξης μας που δείχνουν σήμερα το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει βασικά λαϊκά προβλήματα. Είναι ένα σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα που βασανίζει εκατομμύρια εργαζόμενους, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους. Δεν εξανθρωπίζεται, δεν αποτελεί μονόδρομο για τους λαούς. Έχουν διαψευστεί όλοι όσοι μετά την αντεπανάσταση το ‘91 διακήρυτταν την εποχή της παγκόσμιας ειρήνης με δήθεν εγγυητές την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία και άλλες χώρες, και ιδιαίτερα σήμερα στην Ουκρανία, η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, που ματοκυλά το λαό, διδάσκουν ότι αν οι λαοί δεν γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους, θα ματώνουν στη μέγγενη αδυσώπητων ανταγωνισμών των μονοπωλίων που διαγκωνίζονται προκειμένου να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, που στοχεύει στο να επιβάλλει όρους πάμφθηνης εργατικής δύναμης, συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, η λεγόμενη επινοικιαζόμενη εργασία, η απελευθέρωση των απολύσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία σε συνθήκες δραματικής αύξησης της ανεργίας αποτελούν προϋποθέσεις για να βγει από την κρίση το κεφάλαιο. Για να επιτύχουν το στόχο τους οι καπιταλιστές και οι ενώσεις τους, όπως η ΕΕ, επιστρατεύουν τον αντικομμουνισμό, την ανιστόρητη προπαγάνδα της προκλητικής εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, την προώθηση των φασιστικών δυνάμεων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις διακηρύξεις των καπιταλιστών, της ΕΕ και των επιτελείων τους ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να σημαίνει ευημερία για τους λαούς. Η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα στηρίζεται στα ερείπια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Ισχυροί σε ανάπτυξη επιχειρηματικοί όμιλοι σημαίνει πρώτα από όλα ισχυροί σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων τους.
Η εργατική τάξη έχει δοκιμασμένο δρόμο να ακολουθήσει, αυτόν της ταξικής πάλης με ενότητα και οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές. Ο τεράστιος πλούτος που παράγεται μπορεί να γίνει λαϊκή περιουσία, να ικανοποιήσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που σήμερα καταπνίγονται από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ΕΕ.
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες και το αίμα της τάξης μας, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη, δεσμευόμενοι ότι θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της ταξικής πάλης για το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας την πάλη για το σοσιαλισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button