Αφιέρωμα στις 10 παραστάσεις της σχολής χορού Αγγελικής Μουρτζούκου-Δημήτρη Κεφσερίδη

Στο κατάμεστο θέατρο ”Βέμπο”(Αθήνα) γιορτάστηκε το κλείσιμο της φετινής χρονιάς με ένα πλούσιο αφιέρωμα στις 10 παραστάσεις της σχολής χορού Αγγελικής Μουρτζούκου-Δημήτρη Κεφσερίδη.

Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς ενθουσιάστηκαν με την εμπειρία αυτή μιας και ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια δουλειά σε ένα τέτοιου βεληνεκούς θέατρο.

Το πρώτο μέρος της παράστασης περιλάμβανε βιντεοπροβολές από τις προηγούμενες παραστάσεις καθώς και χορευτικά αποσπάσματα από τα παιδιά της σχολής που με ιδιαίτερη χάρη, αρμονία και εκφραστικότητα παρουσίασαν.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε χορογραφίες μοντέρνου και σύγχρονου χορού, λάτιν, ταγκό καθώς και χορογραφίες από μιούζικαλ με μουσικές επιλογές από το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο. Μικρές και μεγάλες χορεύτριες ξεδίπλωσαν όλο τους το ταλέντο στη σκηνή αφήνοντας εκστασιασμένους τους θεατές.

Ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση προκλήθηκε όταν στη σκηνή εμφανιστήκαν μπαμπάδες και κόρες να στροβιλίζονται σε έναν μαγικό χορό υπό τους ήχους του πολύ τρυφερού μουσικού κομματιού ”Ήρθες” του Σάκη Ρουβά. Οι μικρές χορευτριούλες με  τους μπαμπάδες τους έκλεψαν τις καρδιές των θεατών που ξέσπασαν σε ένα δυνατό χειροκρότημα συνοδευόμενο από δάκρυα συγκίνησης και χαράς.

Δάσκαλοι και μαθητές καταχειροκροτηθήκαν στο φινάλε της παράστασης. Ευχόμαστε να παρουσιάζονται πάντα τέτοιες δουλειές αφού ο χορός ως μέσο έκφρασης του ανθρώπου προάγει τον πολιτισμό καλλιεργώντας σώμα, ψύχη και πνεύμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button