ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελευσίνας: «Παράκτιο μέτωπο – Μια ακόμη ευκαιρία»

Δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελευσίνας αναφέρει ότι υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα, που είναι οι σχέσεις της πόλης και των θεσμών της, με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε) και ένα ζήτημα βιώσιμης λειτουργίας της Ελευσίνας που σχετίζεται με το παράκτιο μέτωπό της, του οποίου διαχειριστής είναι ο Ο.Λ.Ε..

Έχουν προκληθεί, εξ’ αυτού, εκατοντάδες αντιπαραθέσεις και έχουν υποβληθεί πάμπολλες διεκδικητικές προτάσεις, από σχεδόν όλες τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες απορρίπτονται για διάφορους λόγους, που προφανώς πάντα έχουν ως βάση την διαφορετική οπτική για την προοπτική της Ελευσίνας.

Τα λιγοστά τμήματα της παραλίας που τελικά δόθηκαν στη διαχείριση του δήμου, μετά από αγώνες πολλών δεκαετιών, σίγουρα αποτελούν θετικό βήμα αλλά μένουν μετέωρες οι διεκδικήσεις του Καλυμπακίου και της Βλύχας.

Είναι δεδομένο, ότι και στο μέλλον δεν θα υπάρξει «αγαστή συνεργασία» μεταξύ του Ο.Λ.Ε και της Πόλης γιατί υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα, αφού ο Ο.Λ.Ε επιθυμεί οικονομικά κατά βάση αποτελέσματα, ενώ η πόλη πρωτίστως ποιοτικά, δηλαδή αύξηση των κοινόχρηστων χώρων και περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμισή του.

Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει, αταλάντευτα να είναι με την πλευρά των διεκδικήσεων των πολιτών της.

Συνεπώς συνηγορούμε και εύλογα αναμένουμε να ικανοποιηθεί το από 6/10/2021 αίτημα συλλογικοτήτων της πόλης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις θέσεις του Δήμου σχετικά με τον σχεδιασμό την αξιοποίηση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και την εξειδίκευση των αιτημάτων παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα στο δήμο σύμφωνα με τις αποφάσεις 90/17 και 265/20».

Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελευσίνας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button