Ξεκινά η διεθνής ανοιχτή πρόσκληση της 2023 ELEVSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από τη γενική καλλιτεχνική διεύθυνση της 2023 ELEVSIS

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο για τη 2023 ELEVSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η διεθνής ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και οργανισμούς για νέα έργα και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022 και το 2023.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την πρότασή τους έως τις 31 Μαρτίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://form.jotform.com/2023ELEVSIS/mysteries-of-transition-open-call.

Η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορία της πόλης, η 2023 ELEVSIS διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη και Περιβάλλον. Αντίστοιχα, διαμορφώνονται και οι τρεις κεντρικοί θεματικοί άξονες του προγράμματός της: Άνθρωπος/Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργασία, αντανακλώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης και τις σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελευσίνα όσο και η Ευρώπη.

Τα προτεινόμενα έργα-δράσεις που θα υποβληθούν μπορούν να αφορούν σε έναν ή περισσότερους θεματικούς άξονες, μία ή περισσότερες περιοχές τέχνης και δημιουργίας, μουσική, χορό, λογοτεχνία, συγγραφή, θέατρο, εικαστικές τέχνες κ.ά.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης θα αξιολογηθούν από τη Γενική Καλλιτεχνική Διεύθυνση της 2023 ELEVSIS, αφενός βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης αφετέρου σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των στρατηγικών στόχων, του καλλιτεχνικού οράματος και των θεματικών της διοργάνωσης.
Πριν τη σύνταξη και υποβολή των προτάσεων είναι απαραίτητη η μελέτη του Καλλιτεχνικού Οράματος και των Στρατηγικών Στόχων της 2023 ELEVSIS, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.2023elevsis.eu/idea/.

Περισότερες πληροφορίες: artisticdirectorate@eleusis2021.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button