Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές με νέα υπουργική απόφαση

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι από Πέμπτη 26/03/2020 έως και Σάββατο 25/04/2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

    • Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
    • Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ από την Κυριακή σύμφωνα όπως δήλωσε 0 υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοιχτά στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε, στη χθεσινή του καθιερωμένη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του πως με δεδομένο ότι η κατάσταση στα σουπερ μάρκετ ομαλοποιήθηκε, αλλάζει εκ νέου το ωράριο.

Όπως σημείωσε θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 μέχρι 21:00 και το Σάββατο από 07:00 έως 20:00. Σε ό,τι αφορά την Κυριακή θα είναι κλειστά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button