Προσωρινή λύση στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Μεγάρων

Την προσωρινή λύση της κατάληψης που ξεκίνησαν την Παρασκευή αποφάσισαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεγάρων, έπειτα από συνάντηση που είχαν χθες το πρωί με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, Αργύρη Αργυρίου.

 

Συγκεκριμένα, 3 μαθητές, μέλη του 15μελούς, 5 μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του σχολείου βρέθηκαν στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα για να ζητήσουν λύση για το μείζον πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς, αλλά και για την έλλειψη καθηγητών.

 

Πολύπλευρο φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα της έκδοσης καρτών δωρεάν μεταφοράς, καθώς οι αρμόδιοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημέρωσαν μαθητές, γονείς και καθηγητές ότι τα χρήματα έχουν δοθεί, ωστόσο τόνισαν ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τα ΚΤΕΛ και κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα. Έπειτα από παρέμβαση του αντιδημάρχουΛευτέρη Παπαλευθέρη, ο οποίος δέχθηκε τους μαθητές και συζήτησε τα προβλήματά τους, ήδη έγινε συμφωνία με ιδιώτη μεταφορέα ώστε να πραγματοποιούνται μεταφορές με συμβολική συμμετοχή των μαθητών μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

 

Αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων, παρέπεμψαν μαθητές και γονείς στο Υπουργείο Παιδείαςπροτρέποντάς τους να αποστείλουν σχετική επιστολή με τα αιτήματά τους.  

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button