Αγαπημένα μου παιδιά,
Στις 29 Μαΐου ξεκινά μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της μαθητικής σας πορείας. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι απλώς μια δοκιμασία γνώσεων. Είναι η κορύφωση μιας μακράς προσπάθειας, γεμάτης θυσίες, άγχος, αγωνία, ελπίδες και όνειρα.
Σας απευθύνομαι όχι μόνο ως Δήμαρχος Μεγαρέων, αλλά και ως άνθρωπος της εκπαίδευσης, που για πολλά χρόνια βρέθηκε δίπλα σε μαθητές και μαθήτριες που αγωνιούσαν, προσπαθούσαν και ονειρεύονταν ακριβώς όπως εσείς σήμερα. Και ξέρω καλά πως πίσω από κάθε γραπτό, κρύβεται ένας προσωπικός αγώνας.
Θέλω να θυμάστε κάτι πολύ σημαντικό: οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σημαντικός σταθμός, όχι όμως το μέτρο της αξίας σας ούτε το τέλος της διαδρομής σας. Η ζωή ανοίγει πάντα δρόμους για εκείνους που έχουν θέληση, πίστη και δύναμη να συνεχίζουν.
Το λέω πάντοτε και θα το ξαναπώ. Μην αφήσετε το άγχος να σας λυγίσει. Μπείτε στην αίθουσα με καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Έχετε ήδη καταφέρει κάτι σπουδαίο: σταθήκατε όρθιοι απέναντι σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.
Να είστε περήφανοι για την προσπάθειά σας. Περήφανοι για τις ώρες που αφιερώσατε, για τις στιγμές που κουραστήκατε αλλά δεν τα παρατήσατε, για όλα όσα μάθατε στη διαδρομή μέχρι εδώ. Να είστε περήφανοι, όπως περήφανοι για σας είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σας.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους σας καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.
Με πίστη στις δυνατότητές σας και αισιοδοξία για το μέλλον που σας ανήκει.
Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση και αγάπη,
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Παναγιώτης Μαργέτης








