7 προσαγωγές μέχρι στιγμής από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Βλυχό

Πρωτοφανής κινητοποίηση των δυνάμεων της αστυνομίας στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων τη Δευτέρα και την Τρίτη (1-9-2015) με αφορμή τους απανωτούς πυροβολισμούς εξ αιτίας της βεντέτας που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει.

 

Οι πιέσεις των πολιτών με τις εκατοντάδες κλήσεις προς το κέντρο της άμεσης δράσης και η κινητοποίηση του δημάρχου Μεγαρέων, αρχικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια με συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας με τη φυσική και την πολιτική ηγεσία, προκάλεσαν την οργάνωση μεγάλης διήμερης επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά σε εξόρμηση στον καταυλισμό είδαμε άνδρες της ΕΚΑΜ να επιχειρούν σε συνεργασία με ομάδες της ΟΠΚΕ και αστυνομικών από τα τμήματα των Μεγάρων.

 

Ωστόσο παρά τη μεγάλη κινητοποίηση και τις επεισοδιακές εφόδους σε σπίτια και παραπήγματα, στις οποίες δεν έλειψαν οι συμπλοκές, το αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης είναι 7 προσαγωγές εκ των οποίων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο έως τέσσερις το πολύ θα μετατραπούν σε συλλήψεις με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περι όπλων. Κατά την έρευνα στην οικία των δύο εκ των επτά, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι 9mm.

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων ερευνάται η συμμετοχή των 7 προσαχθέντων, καθώς και άλλων υπόπτων, στις συμπλοκές με τους πυροβολισμούς που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής και ευθύνονται για τον τραυματισμό ενός 29χρονου Ρομά (απόπειρα ανθρωποκτονίας) και πλήθους υλικών ζημιών.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button