3 συμβάντα κλοπής καταλύτη αυτοκινήτων στα Μέγαρα

Με τη «μέθοδο του ενός λεπτού» αφαιρούν τον καταλύτη με μέσο όρο κέρδος 150 ευρώ

Οι καταλύτες των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα αυτοί των παλαιότερων σε χρονολογία οχημάτων έχουν μπει στο στόχαστρο των επιτήδειων καθώς αποτελούν ένα ανταλλακτικό μέσω του οποίου οι κλέφτες αποκομίζουν ένα γρήγορα και εύκολο κέρδος που ανάλογα με το χρηματιστήριο των μετάλλων κυμαίνεται από 100 έως 300 ευρώ.

Σύμμαχος των ληστών η έλλειψη διακριτικών, δεδομένων και στοιχείων επί του καταλύτη, γεγονός το οποίο ευνοεί την εύκολη μεταπώληση και διακίνησή τους άνευ φορολογικών παραστατικών.

Έτσι λοιπόν και εχθές, ημέρα Τετάρτη, αργά το βράδυ άγνωστοi αφαίρεσαν 2 καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα και στην προσπάθειά τους να κλέψουν ακόμη έναν από τρίτο όχημα γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα, κοντά στην περιοχή του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Με τη μέθοδο του ενός λεπτού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τόσο αυτόπτες μάρτυρες στις κατά τόπους περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα τα περιστατικά, όσο και οι ειδήμονες της αυτοκινούμενης δημοσιογραφίας, οι ληστές «σηκώνουν» το αυτοκίνητο με ένα γρύλο και στη συνέχεια αφαιρούν τον καταλύτη κόβοντάς τον με ειδικό κοπτικό εργαλείο.

Τέλος ας σημειωθεί ότι όσο πιο παλαιοί τόσο πιο ακριβοί είναι οι μεταχειρισμένοι καταλύτες στην «μαύρη» αγορά, καθώς τα παλαιότερα συστήματα διέθεταν περισσότερα μέταλλα οπότε κοστίζουν και περισσότερα χρήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι κλέφτες προτιμούν να κλέβουν καταλύτες από οχήματα με ηλικίες άνω των 10 ετών, μεγάλου κυβισμού, ώστε να είναι και αρκετά μεγάλο το ανταλλακτικό.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι καταλύτες είναι πολύ μικρότεροι και χαμηλότερης αξίας οπότε ξεφεύγουν από το στόχαστρο των κλεφτών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button