Ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Μεγαρέων

Μία ακόμα επιτυχημένη ποδοσφαιρική διοργάνωση, έφτασε στο τέλος της και πέρασε στην τοπική αθλητική ιστορία. Το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Μεγαρέων, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι ο Α.Σ. Ευκλείδης, διοργανώθηκε και φέτος, στις 25,26 & 29 Μαΐου 2017 στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Δήμου Μεγαρέων. Φέτος αφιερώθηκε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Βύζαντα Οδυσσέα Πασσαλή τιμής ένεκεν, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.
Με την συνδιοργάνωση των Α.Σ. Ευκλείδης, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής, του Δήμου Μεγαρέων και με την αρωγή του Ν.Π.Δ.Δ. Ηρόδωρος, δημιουργήθηκε πλέον ένας θεσμός που φέτος έδωσε χαρά σε 300 περίπου παιδιά, γονείς, δασκάλους και θεατές.
Έπειτα από την ανακοίνωσή της διοργάνωσης την πρώτη χρονιά αλλά και εφέτος, όλοι οι Διευθυντές των σχολείων, οι Σύλλογοι γονέων καθώς και οι δάσκαλοι «αγκάλιασαν» την ιδέα και έδωσαν το παρόν τα περισσότερα από τα σχολεία της πόλης των Μεγάρων αλλά και της Ν. Περάμου. Συμμετείχαν τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Μεγάρων, 3ο Δημοτικό Μεγάρων, 5ο Δημοτικό Μεγάρων, 7ο Δημοτικό Μεγάρων, 8ο Δημοτικό Μεγάρων, 9ο Δημοτικό Μεγάρων, 1ο Δημοτικό Ν. Περάμου, 3ο Δημοτικό Ν. Περάμου με 18 ποδοσφαιριστές κάθε σχολείο. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα της νίκης σε κάθε αγώνα. Έπειτα από πραγματικά συναρπαστικούς αγώνες, στον τελικό διεκδίκησαν το ΄΄τρόπαιο΄΄ η ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.
Η κατάμεστη εξέδρα δίνοντας τον παλμό και την ένταση που αρμόζει σε έναν πραγματικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεγάλων ομάδων, όλο το γήπεδο ζούσε την κάθε στιγμή. Έτσι με την ομάδα του 5ου Δημοτικού Μεγάρων να αντιμετωπίζει επί ίσης όροις την πολύ καλή ομάδα του 8ου Δημοτικού Μεγάρων, στέφθηκε κυπελλούχος του τουρνουά με σκορ 2-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση αυτή με τον γύρο του θριάμβου.
Τις απονομές των επάθλων, μετάλλια και κύπελλο, στους 2ους νικητές του 8ου Δημοτικού έκανε ο Πρόεδρος του Α.Σ. Ευκλείδη Κος Σιδέρης Παναγιώτης και στους πρωταθλητές του 5ου Δημοτικού ο Δήμαρχος Μεγαρέων Κος Σταμούλης Γρηγόριος.
Τιμητική πλακέτα στην μνήμη του Οδυσσέα Πασσαλή, όπου ήταν και αφιερωμένη η διοργάνωση εφέτος, παρέδωσε στον γιό του, Μιχάλη Πασσαλή, ο Τεχνικός δ/ντής της ακαδημίας του Α.Σ. Ευκλείδης Κος Χατζής Γεώργιος.
Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια της διοργάνωσης και έπαινοι συμμετοχής.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Μεγαρέων Κος Σταμούλης Γρηγόριος, οι π. Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καράμπελας και Πολυχρόνης, ο Μιχάλης Πασσαλής υιός του αείμνηστου Οδυσσέα, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Α.Σ. Ευκλείδη. Διαιτητές σε όλους τους αγώνες ήταν οι προπονητές της Ακαδημίας μας κ.κ. Κίτσιος Αναστάσιος & Χατζής Γεώργιος.
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 3ο τουρνουά Δημοτικών Σχολείων ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι.

Με εκτίμηση
Ο υπ. τύπου
Γιάννης Σοφ. Σωτηρίου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button