18ος Ημιμαραθώνιος δρόμος “Στα Χνάρια του Παυσανία”

To Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής, τον Αθλητικό Όμιλο Μεγάρων και τον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής προκηρύσσουν τον 18ο Ημιμαραθώνιο δρόμο “Στα Χνάρια του Παυσανία” με εκκίνηση στην είσοδο της πόλεως της Ελευσίνας και τερματισμό στο Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία» τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ εντάσσεται και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη) με την επωνυμία «BEACTIVE» European Week of Sport.

Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ώρα 09:00

1. Ταυτόχρονα θα γίνει σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ. ώρα 09:00.
2. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
3. Εντός του Δημοτικού Σταδίου «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» στις 9:00 θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 1.000μ και 2.000μ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων αντίστοιχα.

Σκοπός της διοργάνωσης Σκοπός του Ημιμαραθωνίου “Στα Χνάρια του Παυσανία” είναι κάθε δρομέας να βιώσει την υπερβατική εμπειρία της διαδρομής του αρχαίου περιηγητή και γεωγράφου ώστε ξεκινώντας από την ιερή πόλη της Ελευσίνας να τερματίσει στην ιστορική πόλη των Μεγάρων και να γνωρίσει την πλούσια φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Κοινωνικό Πρόγραμμα – “Τρέχουμε για καλό σκοπό”

Για τρίτη χρονιά θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα συλλογής – ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” με το σύνθημα

“ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ”

Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ αλλά και στον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ. Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες:
1. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου είναι 21.097μ. και είναι χαμηλής δυσκολίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι μικρές διακυμάνσεις σε υψόμετρο και η μεγάλη ευθεία του δρόμου που τον καθιστούν ιδανικό για αθλητές όλων των επιπέδων.
2. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας είναι 2Χ10.500μ.

Δηλώστε συμμετοχή:

Αρχείο pdf : Δήλωση συμμετοχής – 18ος ημιμαραθώνιος 2018

Σύνδεσμος  για την ηλεκτρονική αίτηση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button