Υποχώρηση τσιμεντένιου οδοστρώματος στην περιοχή Καλκάνι Αλεποχωρίου

Ύστερα από εξαιρετικώς επείγον έγγραφο του Δασαρχείου Μεγάρων, που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Μεγαρέων στις 19 Απριλίου 2017, γνωστοποιείται ότι: “στον Δασικό Δρόμο Καλκανίου περιοχής Αλεποχωρίου, έχει διακοπεί η απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων λόγω υποχώρησης τσιμεντένιου οδοστρώματος. Στο σημείο αυτό του δρόμου υπήρχε από παλιά  γεφυράκι και τοιχίο αντιστήριξης, στο σβήσιμο βαθιού φαραγγιού της περιοχής. Με την υποχώρησή του αποκαλύφθηκε το υποκείμενο κενό το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών της περιοχής η οποία είναι εκπάγλου ωραιότητας. Είναι γνωστό ότι την περιοχή επισκέπτονται αθλητές “endure”, που διατηρούν και λέσχη (Λ.Ε.Μ.Μ. Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων) στην περιοχή μας γεγονός, που αυξάνει την επισκεψιμότητας της.”

Για το ζήτημα αυτό ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός δήλωσε: «O Δήμος Μεγάρων ενήργησε αστραπιαίως και απέκοψε ΑΜΕΣΩΣ την κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο εκείνο με την δημιουργία χωμάτινων αναχωμάτων και ήδη έγινε η απαραίτητη σηματοδότηση και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε έγκαιρα να προειδοποιούνται οι κινούμενοι στην περιοχή.

Παρόλα αυτά ο κίνδυνος είναι μεγάλος και χρειάζεται εξαιρετική προσοχή όλων όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Μεγαρέων παρακολουθεί το θέμα και συνεργάζεται στενά με το Δασαρχείο Μεγάρων και τις συναρμόδιες υπηρεσίες επισημαίνοντας προς όλους τους πολίτες την επικινδυνότητα, που υπάρχει  στον συγκεκριμένο δασικό δρόμο, αφού ύστερα από αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκε ότι το βάθος του ρήγματος φτάνει στα (50) πενήντα μέτρα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button