Τώρα: Ποιος είναι προβοκάτορας κ. Σταμούλη; Ποιος ψεύδεται; Εσείς ή ο κ. Μαρινάκης;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2014 ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης με το γνωστό μειλίχιο ύφος του (το συνηθίζει από τότε που ανέλαβε Δήμαρχος εν αντιθέσει με την στάση του ως αντιπολίτευση που επί δύο τετραετίες ήταν ζωσμένος με αστραπές και κεραυνούς όποτε έπαιρνε τον λόγο), αποκάλεσε τον επικεφαλής μας Γιώργο Μπερδελή προβοκάτορα! Προστέθηκε λοιπόν και αυτός ο χαρακτηρισμός στα πρότερα καθόλου ευγενικά και άκρως υπεροπτικά και υποτιμητικά σχόλια του Δημάρχου προς τον επικεφαλής μας.

 

Βεβαίως, περί προθέσεως να απαντήσει στις ερωτήσεις του ούτε λόγος να γίνεται, γιατί ποιος να μπλέκει τώρα με τον Μπερδελή ο οποίος και πάντα διαβασμένος είναι και δεν μας έχει συνηθίσει σε κορώνες, όπως κατά τα λεγόμενά του ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Άρα, κάθε φορά που ο ενοχλητικός Μπερδελής ερωτά, εμείς θα «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» ή δεν θα «σηκώνουμε το γάντι», (όπως μας πληροφόρησε τοπικό έντυπο), ότι θα πράξει η κ. Ρήγα για την συγκεκριμένη ερώτηση, που της ετέθη, σχετικά με το πρόγραμμα λειτουργίας των χώρων άθλησης.

 

Μην εξαπατάσθε κ. Δήμαρχε, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Θα ασχοληθούμε εκτενώς με την τακτική σας αυτή και τους απόκρυφους σκοπούς της σε μελλοντική μας δημοσίευση.

 

Επί του παρόντος, διαπιστώσαμε ότι αποτελεί πάγια πλέον επικοινωνιακή τακτική σας, να μην θέλετε να εμπλακείτε σε διάλογο με την αντιπολίτευση για τις πράξεις σας και τις προθέσεις σας και αυτό μπορεί να το καταλάβει και ένα παιδί τριών χρονών.

 

Όμως, από την εφαρμογή του τακτικισμού αυτού, μέχρι την κατάληξη του Μπερδελή ως προβοκάτορα δεν νομίζετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση κ. Σταμούλη;

 

Στο ερμηνευτικό και ετυμολογικό Ελληνικό Λεξικό των Τεγόπουλου-Φυτράκη η λέξη προβοκάτορας αναλύεται ως ο «βαλτός που υποκινεί στασιαστικές ενέργειες για να προκαλέσει αντίποινα»!

 

Ο Δήμαρχος που διοικεί έχοντας σε επιτελικές θέσεις: την κ. Βαν. Μαυροειδή, τον κ. Στ. Φωτίου, τον κ. Σπ. Κορώση, τον κ. Κ. Δρυμούση, τον κ. Ι. Γκίνη, τον κ. Γ. Στρατιώτη καθώς και άλλους πολλούς πρώην δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, που μπορεί να μην συνεργάζονται επίσημα, ωστόσο προσέφεραν τα μάλα στην εκλογή του και εισακούγεται η άποψή τους, δεν θα έπρεπε πριν μιλήσει για προβοκάτορες να κοιταχθεί έστω και φευγαλέα (για να μην τρομάξει), στον καθρέφτη;

 

Το να είστε αμετανόητος για όσα κάνατε, ώστε να απολαύσετε την καρέκλα του Δημάρχου, είναι δικό σας θέμα, αλλά δεν σας επιτρέπετε να χρησιμοποιείτε προκλητικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, ιδίως εάν αυτοί εκφράζουν εσάς και όχι αυτούς εναντίων των οποίων τους εκτοξεύετε.

 

Επειδή όμως, εμείς πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό και όχι για ίδιον όφελος, έχουμε να υποβάλουμε και νέο ερώτημα απαιτώντας αυτή τη φορά πειστική και όχι «αεριτζίδικη» απάντηση.

 

 Σε συνέντευξή του στον τοπικό Τύπο στις 30 Μαΐου 2014 ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης δήλωσε επί λέξει: «παραδίδω τον Δήμο οικονομικά αυτάρκη, έτοιμο να πάει μπροστά».

 

Ο κ. Δήμαρχος απ’ την πλευρά του δήλωσε επίσης στον τοπικό Τύπο προ ολίγων ημερών ότι είμαστε ακριβώς μια ανάσα από την οικονομική επιτήρηση ως Δήμος με ότι αυτό συνεπάγεται. Κατανοείτε την απόσταση των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις.

 

Ποιος επομένως ψεύδεται κύριοι;

 

Ποιος εμπαίζει τους ταλαιπωρημένους δημότες των πόλεών μας; 

 

Ποιός εκ των δύο σας, εις γνώσιν του, παραπληροφορεί εσκεμμένα και καλλιεργεί κλίμα ευνοϊκό προς το συμφέρον του;

 

Αναμένουμε με πολύ αγωνία τις απαντήσεις σας καθώς με λύπη διαπιστώσαμε και μαζί μας όλοι οι πολίτες των Μεγάρων και τις Ν. Περάμου, ότι ένας εκ των δύο τελευταίων Δημάρχων μας ψεύδεται ασύστολα.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button