Το πρόγραμμα «Οδυσσέας» για εκπαίδευση μεταναστών και στα Μέγαρα

Το “Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου μάθησης”, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό, θέτει άμεσα σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Οδυσσέας» στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα και Μάνδρα).

 

Το Πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα κι εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την Κοινωνική ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους.

 

Το Πρόγραμμα εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα Α1 (διάρκειας 125 ωρών) και Α2 (διάρκειας 175 ωρών) και τα μαθήματα παρέχονται Δωρεάν.

 

Θα αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του μηνός Απριλίου εφ’ όσον υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον σε τρία τμήματα των 10 – 13 ατόμων και θα διδάξουν ντόπιοι εκπαιδευτικοί.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται τις απογευματινές ώρες σε αίθουσες σχολικού συγκροτήματος των Μεγάρων που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Το Πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από το Δήμο Μεγαρέων.

 

Αιτήσεις και Πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν από το Κ.Ε.Π. Μεγάρων , 28ης Οκτωβρίου 156, Τηλ. 22960 83270 και από την Κα  Δήμητρα Σιταρένιου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Τηλ.6979156469 ( όλες τις ημέρες και ώρες 13.00 – 15.00 και 18.00 – 22.00 και στο Email: dsitareniou@edc.uoc.gr.

 

Η Κα Ελένη Ρήγα, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό και πολύ χρήσιμο. Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι πρέπει να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.»

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: Οδυσσέας: Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό

Παρόμοια άρθρα

Back to top button