Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Γ Εθνικής 2023-2024 με συμμετοχή του Βύζα Μεγάρων

Το φετινό πρωτάθλημα 2023-2024 της Γ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 4 Ομίλους και 18 ομάδες έκαστος, συνολικά δηλαδή με 72 ομάδες.
Οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Super League 2 και αν δηλώσουν αδυναμία τότε δικαίωμα ανόδου έχει ο δεύτερος του ομίλου. Αν ούτε αυτός με τη σειρά του δηλώσει συμμετοχή, τότε το εισιτήριο κατακτά ο καλύτερος δεύτερος από τους άλλους τρεις ομίλους (και όχι ο τρίτος του ίδιου ομίλου).

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά 30 ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι 7 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν 2 ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Ο Βύζας Μεγάρων συμμετέχει στον 3ο Όμιλο μαζί με τις παρακάτω ομάδες: ΑΕ Μυκόνου, ΑΕ Ερμιονίδας, Μαρκό, Ιαλυσός, Παναιγιάλειος, ΠΑΟ Βάρδας
Εράνη Φιλιατρών, ΑΕ Μεσολογγίου, Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης, ΑΟ Πυλίου Κω, Ελλάς Σύρου, Ρόδος, ΑΕΡ Αφάντου, ΠΑΣ Κόρινθος, Παναργειακός, Πανελευσινιακός και Θύελλα Ραφήνας.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button